Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Grilované plněné papriky

Grilované plněné papriky

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2247 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 180 g
Tuky 126 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodná náplň

Suroviny

olivový olej 2 PL
piniové oříšky 50 g
lze nahradit loupanými mandlemi, podélně nakrájené na "třísky"
rýže 140 g
dlouhozrnná, propláchnutá, dobře osušená
česnek 2 stroužky
nasekané
vývar zeleninový 350 ml
z kostky
jarní cibulka 1 svazek
nakrájená šikmo na tenké plátky
rajčata 140 g
malá, třešňová, rozpůlená
mozzarella 150 g
na kousky
sýr s modrou plísní 140 g
nakrájený
petrželka 1 hrst
jemně nakrájená
pažitka 1 hrst
jemně nakrájená, lze nahradit bazalkou
sůl
pepř
paprika červená 3 ks
paprika žlutá 3 ks

1Na nádivku si v kastrolu rozehřejte olej a opražte na něm piniové oříšky či mandle dozlatova. Přisypte suchou rýži a za stálého míchání smažte, až se zrnka začnou lesknout. Přidejte česnek a zalijte vývarem.
Nádobu zakryjte a na mírném ohni vařte deset minut, dokud se vývar nevsákne a rýže nezměkne.

2Stáhněte z ohně, nechte trochu vychladnout a pak vmíchejte cibulku, rajčátka, sýry i bylinky.

3Ostrým nožem vykrojte stopku každé papriky tak, aby okolo zůstala půlcentimetrová ‚poklička‘. Pak papriku po jedné straně podélným řezem nakrojte až ke špičce a trochu rozevřete, abyste mohli vykrojit bílá žebra.

4Lžící naplňte papriku rýžovou směsí tak, aby směs nevypadávala.

5Odstřihněte asi metr kuchyňského provázku a pevně ho uprostřed omotejte okolo stopky v paprikové ,pokličce‘ tak, abyste mohli zbytkem provázku ovázat celou papriku. Pokličku posaďte na naplněnou papriku a několikrát ji pevně převažte. Konce provázku zavažte na uzel.

6Na středním ohni grilujte papriky 15–20 minut za občasného otáčení, až jim začnou naskakovat hnědé puchýřky. Pokud by se pálily nebo provázek přehořel, mějte po ruce alobal. Papriky do něj jednotlivě zaviňte a dogrilujte je zabalené.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit