Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Pikantní gulášová polévka s chilli

Pikantní gulášová polévka s chilli

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 (251)
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1498 kcal
Bílkoviny 91 g
Sacharidy 138 g
Tuky 58 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tradiční česká kuchyně se zase vrací na výsluní. Opravdu dobrá gulášová polévka je umění stejně jako skvělá koprovka, ale výsledek stojí za to! Nezbyde ani kapka.

Suroviny

hovězí maso 200 g
výřez – libové maso vykrájené odkudkoli
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
sádlo 2 PL
nebo slunečnicový olej
paprika sladká 2 ČL
vývar hovězí 1 l
mouka pšeničná hladká 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
kmín 1 špetka
chilli sušené
podle chuti
majoránka (drhnutá)
česnek 2 stroužky
drcený
brambory 2 ks
oloupané a nakrájené na kostky

Postup

1

V hrnci na polovině tuku zpěňte cibuli. Přidejte maso nakrájené na malé kostky a 3 minuty opékejte. Zaprašte paprikou, zamíchejte a ihned zalijte polovinou vývaru. Osolte, okořeňte pepřem, kmínem a chilli a přiklopené duste téměř doměkka.

2

V jiném hrnci zpěňte na zbylém tuku mouku, až zesvětlá, jíšku zalijte zbylým zchladlým vývarem a rozšlehejte. Přilijte k základu, přidejte brambory, česnek, majoránku a za občasného míchání vařte asi 15 minut, až brambory změknou.

Rada šéfkuchaře Jaroslava Sapíka: Svěží navinulou chuť získáte, když po paprice a před zalitím vývarem rozmícháte v základu velkou lžíci dobrého rajského protlaku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit