Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vydatná gulášová polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 36
Do hodiny Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1706 kcal
Bílkoviny 125 g
Sacharidy 160 g
Tuky 56 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hospodskou klasiku si můžete dát k obědu, k pivu nebo i na kocovinu. Horká gulášová polévka, s vypečeným rohlíkem je zcela bezkonkurenční. Gulášovku můžete také připravit z mletého masa, recept i postup je stejný, jen hovězí maso nahrubo namelte na masovém strojku.

Suroviny

přední (krk)
sůl
pepř
čerstvě mletý
nadrobno
kmín 1 ČL
drcený
česnek 3 stroužky
drcený
vývar hovězí 1,2 l
majoránka (drhnutá)
střední, na kostky

Postup

1

Maso nakrájejte na půlcentimetrové kostičky, osolte ho a opepřete.

2

Cibuli opékejte na sádle dozlatova, přidejte kmín a maso a opékejte, dokud se neodpaří všechna šťáva, kterou maso pustilo. Opékejte ještě 3 minuty dozlatova, pak zaprašte moukou a opékejte dohněda.

3

Přidejte česnek, sladkou papriku a vše zalijte vývarem. Promíchejte, osolte, opepřete a přiveďte k varu. Stáhněte plamen a nechte táhnout alespoň 25 minut.

4

Po 10 minutách varu přidejte do polévky sušenou majoránku a brambory. Jakmile jsou brambory měkké, stáhněte z ohně a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Podle chuti můžete přidat trochu pálivé papriky. Maso lze i nahrubo namlít na masovém strojku.

Recept je převzatý z kuchařky Roman Vaněk: Poklady klasické české kuchyně

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/2

Apetit magazín