Hospodskou klasiku si můžete dát k obědu, k pivu nebo i na kocovinu. Horká gulášová polévka, s vypečeným rohlíkem je zcela bezkonkurenční. Gulášovku můžete také připravit z mletého masa, recept i postup je stejný, jen hovězí maso nahrubo namelte na masovém strojku.
Suroviny
Postup
Maso nakrájejte na půlcentimetrové kostičky, osolte ho a opepřete.
Cibuli opékejte na sádle dozlatova, přidejte kmín a maso a opékejte, dokud se neodpaří všechna šťáva, kterou maso pustilo. Opékejte ještě 3 minuty dozlatova, pak zaprašte moukou a opékejte dohněda.
Přidejte česnek, sladkou papriku a vše zalijte vývarem. Promíchejte, osolte, opepřete a přiveďte k varu. Stáhněte plamen a nechte táhnout alespoň 25 minut.
Po 10 minutách varu přidejte do polévky sušenou majoránku a brambory. Jakmile jsou brambory měkké, stáhněte z ohně a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Podle chuti můžete přidat trochu pálivé papriky. Maso lze i nahrubo namlít na masovém strojku.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Ve světovém žebříčku nejlepších českých polévek je na prvním místě česnečka. Na přední příčce je i rajská(39 receptů )
- Guláš pro každého: z masa, brambor, hub i ryb(24 receptů )
- Levně a rychle: Vyzkoušejte gulášovku 6x jinak, retro i nevšední(6 receptů )
- 50 skvělých receptů na polévky, které zahřejí a zasytí(50 receptů )
- Tipy a recepty pro jednoduché vaření na chalupě: Připravte si kotlíkový guláš nebo hady na klacku (21 receptů )