0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Had na klacku
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4 / 5. Počet hodnocení: 37
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 děti

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1663 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 244 g
Tuky 59 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lepší než špekáčky!

Suroviny

mouka pšeničná polohrubá 250 g
droždí ½ kostky
máslo 50 g
změklé
krupicový cukr 50 g
vejce 1 ks
mléko 125 ml
sůl 1 špetka
skořicový cukr
na posypání

Postup

1

Z droždí, trochy cukru a vlažného mléka připravte kvásek a nechte ho na teplém místě vzejít.

2

Potom nasypte do mísy mouku, přidejte kvásek, máslo, zbylý cukr, vejce a špetku soli.

3

Zadělejte těsto a nechte ho zakryté hodinu kynout.

4

Z vykynutého těsta vždy odeberte kus, vyválejte na podložce na placku a obtočte ji kolem větve.

5

Posypte cukrem a rukou přitiskněte k větvi, tím se těsto i zploští. Opékejte nad ohněm.

NĚCO NAVÍC Pokud vám těsto zbude a vše neupečete nad ohněm, můžete zbytek upéct v troubě (jako kroucené válečky, bochánky nebo obtočené kolem trubiček na kremrole). Po upečení pocukrujte moučkovým cukrem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/10

Apetit magazín

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?
  • Lidé a jídlo

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?

Someliér (nebo také sommeliér) vám v restauraci servíruje ideální víno k jídlu, které máte před sebou, a nejen to. Čím více budete o roli someliéra vědět, tím lépe budete moci plně využít jeho znalostí a zkušeností, až budete příště...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč