3.6 / 5. Počet hodnocení: 29
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 děti

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1666 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 244 g
Tuky 59 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lepší než špekáčky!

Suroviny

mouka pšeničná polohrubá 250 g
droždí 1 kostky
máslo 50 g
změklé
cukr 50 g
vejce 1 ks
mléko 125 ml
sůl špetka
krystalový cukr smíchaný s trochou mleté skořice na posypání

1 Z droždí, trochy cukru a vlažného mléka připravte kvásek a nechte ho na teplém místě vzejít. Potom nasypte do mísy mouku, přidejte kvásek, máslo, zbylý cukr, vejce a špetku soli. Zadělejte těsto a nechte ho zakryté hodinu kynout.

2 Z vykynutého těsta vždy odeberte kus, vyválejte na podložce na placku a obtočte ji kolem větve. Posypte cukrem a rukou přitiskněte k větvi, tím se těsto i zploští. Opékejte nad ohněm.

NĚCO NAVÍC Pokud vám těsto zbude a vše neupečete nad ohněm, můžete zbytek upéct v troubě (jako kroucené válečky, bochánky nebo obtočené kolem trubiček na kremrole). Po upečení pocukrujte moučkovým cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/10

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...

Obchod Apetit