0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Havajské pizzové rolky

Havajské pizzové rolky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Havajské pizzové rolky

3.7 / 5. Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Velmi snadné Na 12 rolek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2058 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 266 g
Tuky 66 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rolky s šunkou, ananasem a výrazným sýrem upečte pro návštěvu nebo si je připravte, až půjdete na piknik.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 300 g
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
máslo 30 g
chlazené, pokrájené
sůl 0.5 ČL
mléko 190 ml
rajčatový protlak 4 PL
čedar 60 g
lze nahradit jiným výrazným sýrem, nastrouhaný nahrubo
šunka 100 g
tenké plátky, pokrájené
ananasový kompot 225 g
scezený

1 V míse rychle prsty promíchejte mouku prosátou s kypřicím práškem a máslo. Do vzniklé drobenky přidejte sůl, mléko a nožem promíchávejte, až vznikne soudržné a měkké těsto.

2 Těsto rozválejte na obdélník 20 × 30 cm. Potřete ho protlakem, jen nechte asi 3cm okraj po jedné delší straně volný. Posypte sýrem, šunkou a ananasem. Předehřejte troubu na 200 °C.

3 Sviňte směrem od potřené delší strany a položte na prkénko švem dolů. Nakrájejte na dvanáct koleček.

4 Rozložte je naležato na plech vyložený pečicím papírem. Pečte asi patnáct minut dozlatova. Vyjměte a nechte na plechu pět minut chladnout.

NĚCO NAVÍC: Kolečka můžete zamrazit – dojděte do bodu 3 a pak je až na 3 měsíce dejte do mrazáku. Zmrazená je pak můžete rovnou dát do trouby péct 20–22 minut při 200 °C. Rolky se dají ochutit i jinak podle vaší fantazie – zkuste do těsta přidat lžičku oregana.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Komentáře

Anonym

V textu receptu Havajské pizzové rolky - v postupu při připravě těsta - vám vypadlo máslo..bez něj by to nešlo..☺

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit