Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Havajské pizzové rolky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Velmi snadné Na 12 rolek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2058 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 266 g
Tuky 66 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rolky s šunkou, ananasem a výrazným sýrem upečte pro návštěvu nebo si je připravte, až půjdete na piknik.

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
chlazené, pokrájené
sůl ½ ČL
mléko 190 ml
lze nahradit jiným výrazným sýrem, nastrouhaný nahrubo
šunka 100 g
tenké plátky, pokrájené
scezený

Postup

1

V míse rychle prsty promíchejte mouku prosátou s kypřicím práškem a máslo. Do vzniklé drobenky přidejte sůl, mléko a nožem promíchávejte, až vznikne soudržné a měkké těsto.

2

Těsto rozválejte na obdélník 20 × 30 cm. Potřete ho protlakem, jen nechte asi 3cm okraj po jedné delší straně volný. Posypte sýrem, šunkou a ananasem. Předehřejte troubu na 200 °C.

3

Sviňte směrem od potřené delší strany a položte na prkénko švem dolů. Nakrájejte na dvanáct koleček.

4

Rozložte je naležato na plech vyložený pečicím papírem. Pečte asi patnáct minut dozlatova. Vyjměte a nechte na plechu pět minut chladnout.

NĚCO NAVÍC: Kolečka můžete zamrazit – dojděte do bodu 3 a pak je až na 3 měsíce dejte do mrazáku. Zmrazená je pak můžete rovnou dát do trouby péct 20–22 minut při 200 °C. Rolky se dají ochutit i jinak podle vaší fantazie – zkuste do těsta přidat lžičku oregana.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Komentáře

18.06.2017 07:15

V textu receptu Havajské pizzové rolky - v postupu při připravě těsta - vám vypadlo máslo..bez něj by to nešlo..☺

19.06.2017 11:50

Máte pravdu, moc děkujeme za upozornění :-)!

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...