Recepty s ouzem
Ouzo nebo uzo je řeckým národním nápojem. Jde v podstatě o anýzovou kořalku, podobně jako naše anýzovka, či turecká rakije. Výrobou ouza je proslavený hlavně ostrov Lesbos. Tato pálenka se vyrábí ze zbytků hroznů. Do destilátu se přidávají aromatické byliny a koření a především anýz, ale i semena fenyklu, koriandr, lékořice, máta, skořice, lískové ořechy, hřebíček, citrusové květy a pod. Obsah alkoholu bývá asi 40%. Ouzo se pro svou anýzovou chuť výborně hodí pro přípravu různých míchaných drinků. Čtěte také: Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
Zobrazit celý popis ›
Všechny kategorie článků
- Apetit
-
- Měsíčník
- 140 stran
- Aktuální číslo 7/2025
-
Časopis Apetit je psán s opravdovou chutí a je určen nové generaci žen a mužů, pro které je vaření spíše koníčkem a společenskou zábavou než nutnostíCelý popis
-
Náhled
-
- Milí čtenáři, v červencovém čísle si nás nejvíce získala zmrzlina Černý les a také špagety připravené z karamelizované cibule a mascarpone - obyčejné jídlo, přitom tak dobré!
-