0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s bílou klobásou

Pátrání po původu bílé klobásy nás zavede do Bavorska. Tradičně se vyrábí z mletého telecího a vepřové slaniny, dochucuje se petrželkou, citronem, muškátovým květem, cibulí, zázvorem a kardamonem. U nás bílou klobásu dostaneme v nekonečném střívku a pro některé je nedílnou součástí vánočního menu.

 

Bílá (či vinná) klobása nemá striktně danou recepturu, chuť se liší výrobce od výrobce. Až objevíte tu svoji, máte vyhráno! Bílé klobásy jsou skvělé samy o sobě pečené nebo smažené, s kusem pečiva nebo bramborovou kaší, použít je ale můžete i nápaditěji do spousty jídel. Podobně jako bílé grilovací klobásky, někdy označované jako norimberské. Až vás přestane bavit jejich pouhé grilování či pečení, připravte si originální quiche! Upečte slaný štrůdl, blýskněte se třeba polévkou!

...

  

  • Původně se vyráběly brzy ráno a jedly se téměř ihned, jako svačina mezi snídaní a obědem. Existuje dokonce rčení, že bílým klobásám by se nemělo dovolit slyšet polední zvonění kostelních zvonů. Dodnes většina Bavoři údajně nejedí Weißwürste po obědě.
  • I u nás byla dříve bílá klobása, která patří mezi tepelně neopracované výrobky, sezónní záležitostí. Vyráběla se v zimním období, aby se rychle nekazila.

Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč