0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.8 / 5. Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5082 kcal
Bílkoviny 225 g
Sacharidy 512 g
Tuky 229 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud nedočkavě vyhlížíte dovolenou u moře, přeneste se s námi na Sicílii teď hned!

Suroviny

sušené houby 1 hrst
olivový olej 1 PL
máslo 1 PL
šalotka 1 ks
větší, nadrobno
žampiony 250 g
na kousky
česnek 2
najemno
rýže arborio 500 g
vývar zeleninový 1 l
máslo 50 g
parmazán 120 g
strouhaný
žloutek 2 ks
sýr provolone 150 g
na drobné kostičky
vejce 2 ks
na obalení
strouhanka
na obalení
rostlinný olej
na smažení

1 Hříbky zalijte horkou vodou a nechte je změknout. Potom je slijte, vymačkejte z nich vodu a nasekejte je. Vodu z hub uchovejte. V hrnci rozehřejte olivový olej, máslo a opečte na něm šalotku dosklovita. Přidejte nakrájené žampiony, česnek a opékejte, až žampiony zezlátnou. Přisypte rýži, zamíchejte, přidejte hříbky a přilijte všechen horký vývar a vodu z hub. Nezakrývejte, nechte tekutinu vyvařit, až bude rýže hotová. Pak do rýže přidejte máslo, nastrouhaný parmazán a 2 žloutky – tak rýže zkrémovatí a bude lépe držet. Rýži rozprostřete v ploše na velký talíř nebo plech, aby vychladla na pokojovou teplotu.

2 Z vychladlé rýže zformujte kouli o poloměru cca 3–4 cm. Prstem vytvořte v kouli důlek, vmáčkněte kostičky provolone a důlek uzavřete. Kouli obalte v rozšlehaném vajíčku a ve strouhance, přebytečnou strouhanku oklepejte. Pokračujte, dokud nespotřebujete všechnu rýži a sýr.

3 V rendlíku rozehřejte olej ve vysoké vrstvě (arancini musí být ponořené, jinak se sýr uvnitř nerozteče), ideální teplota oleje je cca 180°C. Arancini smažte po dávkách dozlatova, koule v oleji otáčejte. Hotové skládejte na talíř vyložený ubrouskem, aby se odsál přebytečný tuk. Podávejte teplé.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/4

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...
AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč