Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Houbové arancini

Pokud nedočkavě vyhlížíte dovolenou u moře, přeneste se s námi na Sicílii teď hned!

Vydání: 2019/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do hodiny
+ vychladnutí
PT1M
Smažení 0:08 (1 dávka)
Rýže Italská

Ingredience

    • 1 hrst sušených hříbků
    • 1 lžíce olivového oleje + 1 lžíce másla
    • 1 větší šalotka, nakrájená nadrobno
    • 250 g žampionů, nakrájených na kousky
    • 2 menší stroužky česneku, najemno
    • 500 g rýže arborio
    • 1 litr zeleninového vývaru
    • 50 g másla
    • 120 g parmazánu, strouhaného
    • 2 žloutky
    • 150 g sýra provolone, na drobné kostičky
    • 2 vejce na obalení, rozšlehaná
    • strouhanka na obalení
    • rostlinný olej na smažení

Příprava jídla

1 Hříbky zalijte horkou vodou a nechte je změknout. Potom je slijte, vymačkejte z nich vodu a nasekejte je. Vodu z hub uchovejte. V hrnci rozehřejte olivový olej, máslo a opečte na něm šalotku dosklovita. Přidejte nakrájené žampiony, česnek a opékejte, až žampiony zezlátnou. Přisypte rýži, zamíchejte, přidejte hříbky a přilijte všechen horký vývar a vodu z hub. Nezakrývejte, nechte tekutinu vyvařit, až bude rýže hotová. Pak do rýže přidejte máslo, nastrouhaný parmazán a 2 žloutky – tak rýže zkrémovatí a bude lépe držet. Rýži rozprostřete v ploše na velký talíř nebo plech, aby vychladla na pokojovou teplotu.

2 Z vychladlé rýže zformujte kouli o poloměru cca 3–4 cm. Prstem vytvořte v kouli důlek, vmáčkněte kostičky provolone a důlek uzavřete. Kouli obalte v rozšlehaném vajíčku a ve strouhance, přebytečnou strouhanku oklepejte. Pokračujte, dokud nespotřebujete všechnu rýži a sýr.

3 V rendlíku rozehřejte olej ve vysoké vrstvě (arancini musí být ponořené, jinak se sýr uvnitř nerozteče), ideální teplota oleje je cca 180°C. Arancini smažte po dávkách dozlatova, koule v oleji otáčejte. Hotové skládejte na talíř vyložený ubrouskem, aby se odsál přebytečný tuk. Podávejte teplé.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rýže z trouby s mletým masem

Rýžový pudink s karamelovými jablky

REKLAMA

Přidat komentář