Recepty se sýrem provolone
Provolone je italský sýr původem z Kampánie nedaleko Vesuvu. V této oblasti se dodnes vyrábí tradiční provolone ve tvaru hrušky, koblihy nebo klobásy o velikosti 10 až 15 cm. Některé verze se také udí. Jedná se o plnotučný sýr z kravského mléka s hladkou slupkou. Je polotvrdý a vyrábí se jak v jemné nasládlé tak pikantní verzi. Hodí se k zapékání zeleniny, brambor nebo těstovin, použít ho lze i na pizzu nebo při slaném pečení do závinů, šneků a quiche.
Zobrazit celý popis ›
Všechny kategorie článků
- Apetit
-
- Měsíčník
- 132 stran
- Aktuální číslo 8/2025
-
Časopis Apetit je psán s opravdovou chutí a je určen nové generaci žen a mužů, pro které je vaření spíše koníčkem a společenskou zábavou než nutnostíCelý popis
-
Náhled
-
- Milí čtenáři, při focení srpnových receptů byly největším hitem ovocné koláče. Nevěděli jsme, který si vybrat dříve, u mě jednoznačně zvítězil meruňkový. Brambory dodají těstu příjemnou vláčnost.
-