Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hovězí hrudí na cibuli s fazolkami

Hovězí hrudí na cibuli s fazolkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hovězí hrudí na cibuli s fazolkami

4.7/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4–5 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3183 kcal
Bílkoviny 257 g
Sacharidy 162 g
Tuky 157 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hovězí hrudí je nepříliš vzhledný levný kus masa s krátkými vlákny, pomalé dušení na cibuli jej však promění v opravdovou lahůdku. Příloha v podobě bramborové kaše a fazolek na slanině pokrm dotáhne k naprosté dokonalosti.

Suroviny

hrudí 1 kg
hovězí hrudí bez horní tukové vrsty, odblaněné (v ideálním případě vyzrálé)
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej
nakrájené na kolečka
vývar hovězí 240 ml
worchestrová omáčka 1 PL
balzamikový ocet 1 ČL
česnek 3 stroužky
drcené
K podávání
varný typ B a C
sůl
mléko 100 ml
+ 1 lžíce navíc
fazolky zelené 200 g
nakrájená na kostičky
petrželka
hladkolistá, na posypání

Postup

1

Hovězí hrudí důkladně z obou stran osolte a opepřete a potřete z vnitřní strany olejem, pak stočte do válečku jako roládu a svažte kuchyňským provázkem. V pánvi (nebo přímo v pomalém hrnci, pokud to model přístroje umožňuje) rozehřejte 2 lžíce oleje a maso na něm ze všech stran opečte dohněda. Opečené maso vyjměte a dejte stranou. Do pánve přilijte 1 lžíci oleje, vsypte cibuli a opékejte zvolna dozlatova. Pokud se cibule příliš přichytává a ještě není zlatá, podlijte ji troškou vody, nechte vodu odpařit a pokračujte v opékání.

2

Ve vývaru rozmíchejte worcesterskou omáčku, balzamikový ocet a drcený česnek. Obsah pánve přendejte do pomalého hrnce, na cibuli posaďte maso, přilijte ochucený vývar, přiklopte, nastavte hrnec na nízký stupeň (low) a vařte 9 hodin.

3

Před koncem úpravy masa v pomalém hrnci dejte do osolené vody vařit brambory. Po uvaření je slijte a rozšťouchejte nebo prolisujte podle toho, zda chcete kaši hladkou, nebo hrubší. V dalším rendlíku zahřejte mléko a rozpusťte v něm lžíci másla. Horké mléko přilévejte po částech do brambor. Zapracujte i 40 g másla a udržujte v teple.

4

Fazolky uvařte v osolené vodě na skus. Ihned je propláchněte ledovou vodou, aby se zastavil zbytkový var a fazolkám zůstala jasně zelené barva. Na zahřátou pánev vsypte slaninu a opečte ji dokřupava. Potom přihoďte fazolky a prohřejte je krátce se slaninou.

5

Hotové maso nechte ve vypnutém hrnci ještě 10 minut stát, pak maso vyjměte, odstraňte provázek a nakrájejte na plátky. Podávejte se šťávou z masa, s cibulí, bramborovou kaší a fazolkami, posypané lístečky petrželky.

NĚCO NAVÍC
Část cibule můžete rozmixovat a šťávu tak více zahustit.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/11

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč