Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hrachovka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 95
Do 45 minut Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2865 kcal
Bílkoviny 204 g
Sacharidy 331 g
Tuky 63 g
Vláknina 74 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hrachovka patří mezi tradiční české polévky a rozhodně by se na ní nemělo zapomínat. Ať už servírujete hrachovku se slaninou, uzeným nebo párkem, určitě nezapomeňte přidat dostatek česneku a voňavou majoránku. Jestli jste na polévku právě teď dostali chuť, tento recept na hrachovku s opraženou slaninou vás dovede ke zdárnému výsledku.

Suroviny

hrách 500 g
předvařený
slanina 2 plátky
na kostičky
sůl
pepř
čerstvě mletý
majoránka (drhnutá) 2 ČL
česnek 2 stroužky
drcený

Postup

1

Odměřte 1,5 l vody a uvařte v ní hrách podle návodu na obalu.

2

Na nepřilnavé pánvi nasucho upražte uzenou slaninu, pak přidejte máslo a nechte ho rozpustit. Přisypte mouku a míchejte 4–5 minut, až jíška zrůžoví.

3

Minutu před dokončením přidejte špetku sladké papriky. (Papriku do jíšky je potřeba zapražit jen malou chvilku, aby nezhořkla.) Řídkou a ještě horkou jíšku nalijte do uvařeného hrachu.

4

Přidejte kostku bujónu, sůl, pepř a majoránku a vařte 20 minut. Nakonec vmíchejte česnek a vypněte.

NĚCO NAVÍC
Kdo chce, může polovinu polévky rozmixovat – bude krémovější a hustší.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč