Kombinace čokolády a voňavé máty vás dostane na kolena. Obzvlášť pak zelené křupavé zdobení na povrchu.
Suroviny
smetana ke šlehání
200
ml
máslo
1
PL
mátový olej
2
či lžičku mátové esence (viz Něco navíc)
tmavá čokoláda
200
g
nalámaná
máta
60
g
čerstvá
krystalový cukr
8
PL
Postup
1
Máslo a smetanu rozehřejte, ale nenechte vařit. Odstavte a vmíchejte olej. Horkou smetanu vlijte na čokoládu a míchejte do rozpuštění. Nechte přes noc v lednici.
2
Plech vyložte papírem na pečení. Z vychladlé hmoty tvořte malé kuličky a pokládejte je na plech. Cukr rozdrťte v hmoždíři nebo v mixéru s mátou, ideálně na několikrát. Kuličky pak obalujte v mátovém cukru a uložte do krabice.
NĚCO NAVÍC
Mátovou esenci koupíte u Robertsona nebo kvalitní mátový olej na webu www.nobilis.cz. Olej lijte opravdu jen po kapkách!
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 12x domácí bonbonky(12 receptů )