Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.5/5 Počet hodnocení: 15
Více než hodinu Velmi snadné na 25 hrášků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4088 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 190 g
Tuky 362 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace čokolády a voňavé máty vás dostane na kolena. Obzvlášť pak zelené křupavé zdobení na povrchu.

Suroviny

mátový olej 2
či lžičku mátové esence (viz Něco navíc)
tmavá čokoláda 200 g
nalámaná
máta 60 g
čerstvá
krystalový cukr 8 PL

Postup

1

Máslo a smetanu rozehřejte, ale nenechte vařit. Odstavte a vmíchejte olej. Horkou smetanu vlijte na čokoládu a míchejte do rozpuštění. Nechte přes noc v lednici.

2

Plech vyložte papírem na pečení. Z vychladlé hmoty tvořte malé kuličky a pokládejte je na plech. Cukr rozdrťte v hmoždíři nebo v mixéru s mátou, ideálně na několikrát. Kuličky pak obalujte v mátovém cukru a uložte do krabice.

NĚCO NAVÍC
Mátovou esenci koupíte u Robertsona nebo kvalitní mátový olej na webu www.nobilis.cz. Olej lijte opravdu jen po kapkách!

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/1

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...