Hodnocení receptu
Průměr: 3 ()
Do 30 minut na 25 hrášků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4088 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 190 g
Tuky 362 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace čokolády a voňavé máty vás dostane na kolena. Obzvlášť pak zelené křupavé zdobení na povrchu.

Suroviny

smetana ke šlehání 200 ml
máslo 1 PL
mátový olej 2
či lžičku mátové esence (viz Něco navíc)
tmavá čokoláda 200 g
nalámaná
máta 60 g
čerstvá
krystalový cukr 8 PL

1 Máslo a smetanu rozehřejte, ale nenechte vařit. Odstavte a vmíchejte olej. Horkou smetanu vlijte na čokoládu a míchejte do rozpuštění. Nechte přes noc v lednici.

2 Plech vyložte papírem na pečení. Z vychladlé hmoty tvořte malé kuličky a pokládejte je na plech. Cukr rozdrťte v hmoždíři nebo v mixéru s mátou, ideálně na několikrát. Kuličky pak obalujte v mátovém cukru a uložte do krabice.

NĚCO NAVÍC
Mátovou esenci koupíte u Robertsona nebo kvalitní mátový olej na webu www.nobilis.cz. Olej lijte opravdu jen po kapkách!

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit