Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hřejivý páj s mletým masem a sýrovou kaší

Hřejivý páj s mletým masem a sýrovou kaší
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Hřejivý páj s mletým masem a sýrovou kaší

3.8/5 Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5178 kcal
Bílkoviny 276 g
Sacharidy 483 g
Tuky 202 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejlahodnější ztělesnění toho, čemu se v angličtině říká ‚comfort food’. Můžete si vše pohodlně připravit předem
a v tu pravou chvíli páj skládající se z vrstvy mletého masa a hedvábně jemné bramborové kaše vylepšené čedarem upéct.

Suroviny

rostlinný olej
dle potřeby
česnek 2 stroužky
drcené
nakrájená nadrobno
mrkev 2 ks
nastrouhaná
řapíkatý celer 2 ks
nakrájené nadrobno
worchestrová omáčka 3 PL
vývar hovězí 750 ml
brambory 1,75 kg
varný typ C, oloupané a nakrájené
čedar 150 g
vyzrálý, nastrouhaný
hořčice dijonská 2 ČL

Postup

1

Rozpalte nepřilnavou pánev a opečte na ní mleté maso dohněda, nejlépe po polovinách či třetinách, aby mělo dost prostoru, opékalo se a nedusilo. Vyjměte děrovanou lžící (pokud maso nepustilo žádný tuk, přilijte trochu oleje) a vsypte česnek, cibuli, mrkev, celer a opékejte zhruba 10 minut, dokud vše nezměkne. Vraťte do pánve maso a promíchejte.

2

Zaprašte moukou a znovu promíchejte. Přilijte víno, nechte krátce odvařit a přidejte worcesterskou omáčku, vývar a protlak. Zvolna vařte 30 minut či tak dlouho, aby směs zhoustla. Dosolte a nechte vychladnout.

3

Brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Slijte a rozmačkejte spolu s máslem a smetanou na kaši. Dosolte. Vmíchejte čedar a dijonskou hořčici.

4

Troubu předehřejte na 190°C. Masovou směs rozdělte do jednoho velkého pekáče nebo šesti malých. Bramborovou kaši dejte do cukrářského sáčku s řezanou špičkou a ozdobně naneste na masovou směs (můžete ji ale nanést i lžící a jen dodělat vlny). Pekáč (či pekáčky) dejte do trouby a pečte 30–35 minut, aby kaše byla dozlatova a masová směs pod ní krásně bublala.

Recept i fotografie převzaty z Olive Magazine.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/11

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč