Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hruškový džem se skořicí, zázvorem a badyánem

Tuhle dobrotu budete jíst jen tak jako přesnídávku.

Vydání: 2013/8
Autor:
Hodnocení:
28 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na cca 6 menších sklenic
Doba přípravy: Do hodiny
+ odležení
PT30M
Vaření 0:30
Zavařenina Česká

Ingredience

    • 1 kg hrušek
    • 500 g třtinového cukru
    • 2 svitky skořice
    • 1 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru
    • 1–2 hvězdičky badyánu
    • šťáva z 1 citronu

Příprava jídla

1 Hrušky omyjte, nakrájejte na čtvrtky a zbavte jádřinců. Dejte je do mísy, zasypte cukrem a nechte v chladu přes noc odstát tak, aby pustily šťávu.

2 Hrušky rozmixujte, přidejte zázvor, skořici, badyán a citronovou šťávu a promíchejte. Směs vlijte do širokého hrnce se silným dnem a zvolna vařte, dokud nezhoustne; podle šířky dna to trvá okolo půl hodiny. Kápněte trochu džemu na talíř a dejte ho do lednice. Po pár minutách uvidíte konzistenci, kterou bude mít zavařenina po zchladnutí. Podle potřeby ještě chvilku povařte. Vyjměte skořici a badyán.

3 Hotovou zavařeninu rozdělte do umytých a vysušených sklenic, zavřete je a obraťte dnem vzhůru. Nechte vychladnout; případně sterilujte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rybízový sirup

Švestkový kečup

Houby ve vlastní štávě

Míchanice

Pečené vepřové maso

Fíková La Janette

Nakládejte, zavařujte!

Komentáře

Obrazek uzivatele
Tak jsem neodolala a vyzkoušela. Je vynikající, používáme na dochucení bílého jogurtu ke svačině :-)
Obrazek uzivatele
Zkusil jsem, bohužel podle návodu je výsledek hodně sladký. Jako přesnídávku to rozhodně jíst nemohu.

Přidat komentář