Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Indické kuře na rajčatech
Indické kuře na rajčatech
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Indické kuře na rajčatech

5/5 Počet hodnocení: 3
Více než dvě hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1773 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 157 g
Tuky 91 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Absolutně nenáročné pečené kuře, které dopoledne strčíte do trouby a už se o něj příliš nestaráte. Kombinace hřejivého koření provoní celý byt a je jako stvořená pro první chladné dny.

Suroviny

řepkový olej 5 PL
nakrájená najemno
řapíkatý celer 2 ks
nakrájené na jemné kostičky
česnek 5 stroužků
na plátky
zázvor (čerstvý) 3 cm
oloupaný a nastrouhaný najemno
chilli sušené 1 ČL
mleté
kardamom ½ ČL
semínka (lze vynechat)
mletá
římský kmín 1 PL
mletý
paprika mletá uzená 2 ČL
koriandr mletý 1 PL
garam masala 2 PL
vývar kuřecí 300 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
kuře 1 ks
ideálně o váze 1,8–2 kg
k podávání, např. roti
nebo zakysaná smetana k podávání

Postup

1

Zapněte troubu na 160°C. V žáruvzdorném hrnci (ideální je litinový) či pekáči s těžkým dnem rozehřejte 4 lžíce oleje. Do oleje vsypte cibuli, řapíkatý celer a zvolna cca 8 minut opékejte. Až začne zelenina zlátnout, přidejte česnek a zázvor a ještě pár minut restujte. Pak přisypte všechno koření a společně opékejte 1 minutu.

2

Přilijte horký vývar a rajčata z konzervy a promíchejte. Osolte a opepřete omáčku a také důkladně osolte a opepřete kuře. Položte kuře do omáčky, přiklopte hrnec víkem (nebo dobře utěsněte alobalem) a dejte do vyhřáté trouby. Pečte 1,5 hodiny.

3

Pak sundejte víko či alobal a potřete kuře poslední zbylou lžíci oleje. Přelijte omáčkou a nechte další cca hodinu opékat dozlatova.

4

Opatrně vyjměte kuře z omáčky, položte na talíř a volně přetáhněte alobalem a nechte 10 minut odpočívat. Pokud by byla omáčka řídká, pekáč či hrnec vraťte na sporák, vařte a míchejte, aby omáčka trochu zhoustla.

5

Podávejte s teplými plackami a bílým jogurtem nebo zakysanou smetanou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/10

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč