Recepty na telecí ossobuco
Ossobucco je řez masa, který vede napříč telecí nohou, a zároveň tradiční italský pokrm, který pochází z italské Lombardie, oblíbený je zejména v Miláně. Název „ossobucco“ v překladu znamená „dutá kost“, což odkazuje na podobu plátku masa s kostí uprostřed. Existuje mnoho receptů na přípravu telecího ossobuca. Všechny však spojuje čerstvost a lahodnost telecího masa.
...
- Telecí ossobucco se tradičně připravuje pomalým dušením. Při něm se z kosti uvolňuje spousta chuti.
- Některé recepty však hovoří o přípravě pečením v troubě nebo dokonce na grilu.
- Tradičně se steak s kostí dusí v rajčatové omáčce či víně společně s bylinkami a zeleninou, čímž se stává mimořádně měkkým a šťavnatým.
- Jedním z typických znaků tohoto pokrmu je „gremolata“, což je směs citronové kůry, česneku a petrželové natě, kterou se ossobuco posype.
Nutričně je ossobucco bohatým zdrojem bílkovin, vitamínů skupiny B a minerálů, jako je železo. Při nákupu telecího ossobucca je důležité vyhledávat maso s jasnou růžovou barvou a zdravou kostí uprostřed.
Celý popis