Jablka zapečená se sýrem

Jablka zapečená se sýrem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1437 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 170 g
Tuky 59 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Když jsme doma prvně ochutnali tenhle překvapivý sýrový dezert, byli jsme upřímně nadšení. Pokud receptu nedůvěřujete, upečte si na zkoušku jednu porci (a pak vám nezbude nic jiného než dodělat další tři).

Suroviny

máslo
na vymazání zapékací misky
jablka 4 ks
střední, na dílky, vykrojené, slupky můžete ponechat
krupicový cukr
může být přírodní dle kyselosti jablek cca 1 lžíce
skořice
mletá dle chuti cca 1 lžička celkem
krupicový cukr 50 g
možno přírodní
mouka pšeničná polohrubá 3 PL
jablečná šťáva 2 PL
či hruškový či džus
čedar 150 g
nahrubo
sušenky 60 g
pravé, rozdrcené, když nemáte pravé, zakapejte drť aspoň trochu rozpuštěné máslo)

1 Zahřejte troubu na 170 °C, horkovzdušnou na 150 °C. Jablka rozdělte do čtyř menších zapékacích misek (nebo je dejte do jedné větší) vymazaných máslem, pocukrujte je a posypte skořicí. V malé misce smíchejte mouku, 50 g cukru a jablečný mošt, směs rozdělte na jablka. Posypte strouhaným sýrem. Navrch dejte ještě sušenkovou drť.

2 Pečte zhruba 20–25 minut, aby se sýr roztavil a sušenky trochu zhnědly. Podávejte nejlépe ještě teplé.

TIPY & TRIKY

  • Pokud dáváte přednost ‚do rozpadava‘ upečeným jablkům, napřed je čtvrt hodiny předpékejte samotná a pak teprve obložte a dopečte.
  • Na zapékané gnocchi můžete zužitkovat prakticky jakékoli zbytky sýrů. Nezapomeňte si pak zapsat, která kombinace ,z nouze‘ vás nejvíc nadchla.

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit