0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jablka zapečená se sýrem

Jablka zapečená se sýrem

3.8/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1437 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 170 g
Tuky 59 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Když jsme doma prvně ochutnali tenhle překvapivý sýrový dezert, byli jsme upřímně nadšení. Pokud receptu nedůvěřujete, upečte si na zkoušku jednu porci (a pak vám nezbude nic jiného než dodělat další tři).

Suroviny

máslo
na vymazání zapékací misky
střední, na dílky, vykrojené, slupky můžete ponechat
krupicový cukr
může být přírodní dle kyselosti jablek cca 1 lžíce
skořice
mletá dle chuti cca 1 lžička celkem
krupicový cukr 50 g
možno přírodní
mouka pšeničná polohrubá 3 PL
jablečná šťáva 2 PL
či hruškový či džus
čedar 150 g
nahrubo
sušenky 60 g
pravé, rozdrcené, když nemáte pravé, zakapejte drť aspoň trochu rozpuštěné máslo)

1 Zahřejte troubu na 170 °C, horkovzdušnou na 150 °C. Jablka rozdělte do čtyř menších zapékacích misek (nebo je dejte do jedné větší) vymazaných máslem, pocukrujte je a posypte skořicí. V malé misce smíchejte mouku, 50 g cukru a jablečný mošt, směs rozdělte na jablka. Posypte strouhaným sýrem. Navrch dejte ještě sušenkovou drť.

2 Pečte zhruba 20–25 minut, aby se sýr roztavil a sušenky trochu zhnědly. Podávejte nejlépe ještě teplé.

TIPY & TRIKY

  • Pokud dáváte přednost ‚do rozpadava‘ upečeným jablkům, napřed je čtvrt hodiny předpékejte samotná a pak teprve obložte a dopečte.
  • Na zapékané gnocchi můžete zužitkovat prakticky jakékoli zbytky sýrů. Nezapomeňte si pak zapsat, která kombinace ,z nouze‘ vás nejvíc nadchla.

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč