Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jablka zapečená se sýrem

Jablka zapečená se sýrem

3.8/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1437 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 170 g
Tuky 59 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Když jsme doma prvně ochutnali tenhle překvapivý sýrový dezert, byli jsme upřímně nadšení. Pokud receptu nedůvěřujete, upečte si na zkoušku jednu porci (a pak vám nezbude nic jiného než dodělat další tři).

Suroviny

na vymazání zapékací misky
střední, na dílky, vykrojené, slupky můžete ponechat
může být přírodní dle kyselosti jablek cca 1 lžíce
mletá dle chuti cca 1 lžička celkem
možno přírodní
jablečná šťáva 2 PL
či hruškový či džus
čedar 150 g
nahrubo
sušenky 60 g
pravé, rozdrcené, když nemáte pravé, zakapejte drť aspoň trochu rozpuštěné máslo)

Postup

1

1 Zahřejte troubu na 170 °C, horkovzdušnou na 150 °C. Jablka rozdělte do čtyř menších zapékacích misek (nebo je dejte do jedné větší) vymazaných máslem, pocukrujte je a posypte skořicí. V malé misce smíchejte mouku, 50 g cukru a jablečný mošt, směs rozdělte na jablka. Posypte strouhaným sýrem. Navrch dejte ještě sušenkovou drť.

2 Pečte zhruba 20-25 minut, aby se sýr roztavil a sušenky trochu zhnědly. Podávejte nejlépe ještě teplé.

TIPY & TRIKY

Pokud dáváte přednost ‚do rozpadava‘ upečeným jablkům, napřed je čtvrt hodiny předpékejte samotná a pak teprve obložte a dopečte. Na zapékané gnocchi můžete zužitkovat prakticky jakékoli zbytky sýrů. Nezapomeňte si pak zapsat, která kombinace ,z nouze‘ vás nejvíc nadchla.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/11

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...