Když jsme doma prvně ochutnali tenhle překvapivý sýrový dezert, byli jsme upřímně nadšení. Pokud receptu nedůvěřujete, upečte si na zkoušku jednu porci (a pak vám nezbude nic jiného než dodělat další tři).
Suroviny
na vymazání zapékací misky
jablko
4
ks
střední, na dílky, vykrojené, slupky můžete ponechat
může být přírodní dle kyselosti jablek cca 1 lžíce
mletá dle chuti cca 1 lžička celkem
krupicový cukr
50
g
možno přírodní
jablečná šťáva
2
PL
či hruškový či džus
čedar
150
g
nahrubo
sušenky
60
g
pravé, rozdrcené, když nemáte pravé, zakapejte drť aspoň trochu rozpuštěné máslo)
Postup
1
1 Zahřejte troubu na 170 °C, horkovzdušnou na 150 °C. Jablka rozdělte do čtyř menších zapékacích misek (nebo je dejte do jedné větší) vymazaných máslem, pocukrujte je a posypte skořicí. V malé misce smíchejte mouku, 50 g cukru a jablečný mošt, směs rozdělte na jablka. Posypte strouhaným sýrem. Navrch dejte ještě sušenkovou drť.
2 Pečte zhruba 20-25 minut, aby se sýr roztavil a sušenky trochu zhnědly. Podávejte nejlépe ještě teplé.
TIPY & TRIKY