0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jablka v těstě se skořicovou pěnou a hruškovým čatní

Jablka v těstě se skořicovou pěnou a hruškovým čatní

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2617 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 360 g
Tuky 94 g
Vláknina 55 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Důkaz toho, že luxusní dezert se dá připravit i z obyčejných surovin. A navíc – příprava je hračka!

Suroviny

Na hruškové čatní
máslová hruška oloupaná, bez jadřinců
citronová šťáva 20 ml
vymačkaná, z jednoho citronu
med 2 PL
Na skořicovou pěnu
bílá čokoláda 50 g
rozpuštěná
skořice 1 špetka
Na jablka
mouka pšeničná hladká 50 g
škrob 1 ČL
vanilkový lusk 1 ks
vyškrábnutá dřeň
krupicový cukr 150 g
dle chuti
oloupaná, bez jádřinců
slunečnicový olej
na smažení
máta
čerstvé lístky
moučkový cukr

1 Polovinu hrušek rozkrájejte na malé kostičky a vložte je do vody s trochou citronové šťávy. Druhou polovinu hrušek rozkrájejte na kousky, dejte do hrnce s medem, 2 lžičkami citronové šťávy a koňakem a duste asi 15 minut, až se rozpadnou a zhoustnou. Vmíchejte scezené malé kostičky hrušek a zahřívejte ještě minutu.  Nechte důkladně vychladit. (Čatní můžete připravit i den předem.)

2 Na pěnu ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě rozpusťte bílou čokoládu a nechte ji trochu zchladnout. Ušlehejte smetanu a smíchejte ji s rozpuštěnou čokoládou a špetkou mleté skořice. V chladničce nechte ztuhnout, trvá to asi hodinu. (Opět můžete připravit den předem.)

3 Z vína, bílku, mouky, škrobu, dřeně z vanilkového lusku a krupicového cukru umíchejte těstíčko a nechte ho v chladu asi 30 minut odležet.

4 Jablka nakrájejte na kolečka silná 1 cm a obalte je v těstíčku. Smažte v rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova a nechte okapat na papírových utěrkách.

5 Podávejte horké, ozdobené skořicovou pěnou, mátou, s hruškovým čatní a pocukrované.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/12

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč