Důkaz toho, že luxusní dezert se dá připravit i z obyčejných surovin. A navíc – příprava je hračka!
Suroviny
Postup
Polovinu hrušek rozkrájejte na malé kostičky a vložte je do vody s trochou citronové šťávy. Druhou polovinu hrušek rozkrájejte na kousky, dejte do hrnce s medem, 2 lžičkami citronové šťávy a koňakem a duste asi 15 minut, až se rozpadnou a zhoustnou. Vmíchejte scezené malé kostičky hrušek a zahřívejte ještě minutu. Nechte důkladně vychladit. (Čatní můžete připravit i den předem.)
Na pěnu ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě rozpusťte bílou čokoládu a nechte ji trochu zchladnout. Ušlehejte smetanu a smíchejte ji s rozpuštěnou čokoládou a špetkou mleté skořice. V chladničce nechte ztuhnout, trvá to asi hodinu. (Opět můžete připravit den předem.)
Z vína, bílku, mouky, škrobu, dřeně z vanilkového lusku a krupicového cukru umíchejte těstíčko a nechte ho v chladu asi 30 minut odležet.
Jablka nakrájejte na kolečka silná 1 cm a obalte je v těstíčku. Smažte v rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova a nechte okapat na papírových utěrkách.
Podávejte horké, ozdobené skořicovou pěnou, mátou, s hruškovým čatní a pocukrované.