Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jablka v těstě se skořicovou pěnou a hruškovým čatní
Jablka v těstě se skořicovou pěnou a hruškovým čatní
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jablka v těstě se skořicovou pěnou a hruškovým čatní

5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2617 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 360 g
Tuky 94 g
Vláknina 55 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Důkaz toho, že luxusní dezert se dá připravit i z obyčejných surovin. A navíc – příprava je hračka!

Suroviny

Na hruškové čatní
máslová hruška oloupaná, bez jadřinců
vymačkaná, z jednoho citronu
med 2 PL
Na skořicovou pěnu
rozpuštěná
skořice 1 špetka
Na jablka
škrob 1 ČL
vyškrábnutá dřeň
dle chuti
oloupaná, bez jádřinců
slunečnicový olej
na smažení
máta
čerstvé lístky

Postup

1

Polovinu hrušek rozkrájejte na malé kostičky a vložte je do vody s trochou citronové šťávy. Druhou polovinu hrušek rozkrájejte na kousky, dejte do hrnce s medem, 2 lžičkami citronové šťávy a koňakem a duste asi 15 minut, až se rozpadnou a zhoustnou. Vmíchejte scezené malé kostičky hrušek a zahřívejte ještě minutu. Nechte důkladně vychladit. (Čatní můžete připravit i den předem.)

2

Na pěnu ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě rozpusťte bílou čokoládu a nechte ji trochu zchladnout. Ušlehejte smetanu a smíchejte ji s rozpuštěnou čokoládou a špetkou mleté skořice. V chladničce nechte ztuhnout, trvá to asi hodinu. (Opět můžete připravit den předem.)

3

Z vína, bílku, mouky, škrobu, dřeně z vanilkového lusku a krupicového cukru umíchejte těstíčko a nechte ho v chladu asi 30 minut odležet.

4

Jablka nakrájejte na kolečka silná 1 cm a obalte je v těstíčku. Smažte v rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova a nechte okapat na papírových utěrkách.

5

Podávejte horké, ozdobené skořicovou pěnou, mátou, s hruškovým čatní a pocukrované.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/12

Apetit magazín