Jablka v těstě se skořicovou pěnou a hruškovým čatní

Jablka v těstě se skořicovou pěnou a hruškovým čatní

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2110 kcal
Bílkoviny 26 g
Cukr 275 g
Tuky 87 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Důkaz toho, že luxusní dezert se dá připravit i z obyčejných surovin. A navíc – příprava je hračka!

Suroviny

Na hruškové čatní
4 ks
máslová hruška oloupaná, bez jadřinců
citronová štáva
vymačkaná, z jednoho citronu
med 2 PL
koňak 2 PL
Na skořicovou pěnu
smetana ke šlehání 200 ml
bílá čokoláda 50 g
rozpuštěná
skořice špetka
Na jablka
víno bílé 100 ml
bílek 1 ks
mouka pšeničná hladká 50 g
škrob 1 ČL
1 ks
vanilková lusk vyškrábnutá dřeň
krupicový cukr 150 g
dle chuti
jablka 2 ks
oloupaná, bez jádřinců
slunečnicový olej
na smažení
máta
čerstvé lístky
moučkový cukr

1 Polovinu hrušek rozkrájejte na malé kostičky a vložte je do vody s trochou citronové šťávy. Druhou polovinu hrušek rozkrájejte na kousky, dejte do hrnce s medem, 2 lžičkami citronové šťávy a koňakem a duste asi 15 minut, až se rozpadnou a zhoustnou. Vmíchejte scezené malé kostičky hrušek a zahřívejte ještě minutu.  Nechte důkladně vychladit. (Čatní můžete připravit i den předem.)

2 Na pěnu ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě rozpusťte bílou čokoládu a nechte ji trochu zchladnout. Ušlehejte smetanu a smíchejte ji s rozpuštěnou čokoládou a špetkou mleté skořice. V chladničce nechte ztuhnout, trvá to asi hodinu. (Opět můžete připravit den předem.)

3 Z vína, bílku, mouky, škrobu, dřeně z vanilkového lusku a krupicového cukru umíchejte těstíčko a nechte ho v chladu asi 30 minut odležet.

4 Jablka nakrájejte na kolečka silná 1 cm a obalte je v těstíčku. Smažte v rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova a nechte okapat na papírových utěrkách.

5 Podávejte horké, ozdobené skořicovou pěnou, mátou, s hruškovým čatní a pocukrované.

 

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit