Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vanilková jablka s česnekovou ricottou
Vanilková jablka s česnekovou ricottou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vanilková jablka s česnekovou ricottou

4.1/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 878 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 124 g
Tuky 30 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když uberete trochu medu, můžete si dezert dát i jako předkrm. Česnek je v receptu naprosto geniální; navíc na Slovensku je to vyloženě tradiční vánoční surovina, stejně jako jablka.

Suroviny

med 2 ČL
tekutý
česnek 1 stroužek
prolisovaný
asi 100 g
máslo 2 ČL
vanilkový extrakt 1 PL
asi 10 g
dýňová semínka 1 hrst
na ozdobu

Postup

1

Ricottu smíchejte s medem a česnekem. Jablko omyjte, rozkrojte, zbavte jádřince a nakrájejte na tenké plátky. Na malé pánvičce rozehřejte máslo a jablka na něm 2 minuty opékejte. Přidejte vanilkový extrakt a za obracení opékejte asi 5 minut, až se extrakt vypaří a jablka budou opečená.

2

Mezitím nalámejte oplatku na kusy. Na každou porci dejte kus oplatky na talíř, potřete ji ricottovou směsí a poklaďte jablky, přiklopte dalším kusem oplatky, potřete ricottou a nahoru dejte jablka. Posypte drceným dýňovým semínkem a podávejte. Pro sladší efekt můžete celou porci ještě pokapat medem.

NĚCO NAVÍC
Dortové oplatky koupíte v supermarketech tam, kde mívají balené pečivo; bezlepkové ve zdravých výživách.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/12

Apetit magazín