0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vanilková jablka s česnekovou ricottou

Vanilková jablka s česnekovou ricottou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vanilková jablka s česnekovou ricottou

3.5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 878 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 124 g
Tuky 30 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když uberete trochu medu, můžete si dezert dát i jako předkrm. Česnek je v receptu naprosto geniální; navíc na Slovensku je to vyloženě tradiční vánoční surovina, stejně jako jablka.

Suroviny

med 2 ČL
tekutý
česnek 1 stroužek
prolisovaný
asi 100 g
máslo 2 ČL
vanilkový extrakt 1 PL
oplatka dortová 1 ks
asi 10 g
dýňová semínka 1 hrst
na ozdobu

1 Ricottu smíchejte s medem a česnekem. Jablko omyjte, rozkrojte, zbavte jádřince a nakrájejte na tenké plátky. Na malé pánvičce rozehřejte máslo a jablka na něm 2 minuty opékejte. Přidejte vanilkový extrakt a za obracení opékejte asi 5 minut, až se extrakt vypaří a jablka budou opečená.

2 Mezitím nalámejte oplatku na kusy. Na každou porci dejte kus oplatky na talíř, potřete ji ricottovou směsí a poklaďte jablky, přiklopte dalším kusem oplatky, potřete ricottou a nahoru dejte jablka. Posypte drceným dýňovým semínkem a podávejte. Pro sladší efekt můžete celou porci ještě pokapat medem.

NĚCO NAVÍC
Dortové oplatky koupíte v supermarketech tam, kde mívají balené pečivo; bezlepkové ve zdravých výživách.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/12

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč