Jahodový freakshake

Jahodový freakshake

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Na 1 pohár

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 886 kcal
Bílkoviny 12 g
Cukr 65 g
Tuky 69 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Škola končí! ...po schodech se běží, Novák leze po jabloni a je náhle svěží, bláznivej den! Konec školy je třeba pořádně oslavit, nejlépe pořádně bláznivým pohárem!

Suroviny

zmrzlina 300 ml
jahodová, lze nahradit dření
mléko 150 ml
NA OZDOBENÍ
bílá čokoláda
lze nahradit bílou čokoládovou polevou
1 hrst
čokoládových snídaňových cereálií
cukrová vata
1 ks
donut s barevným sypáním
marshmallow 1 hrst
malých

1 Ozdobte sklenici. Bílou čokoládu nebo čokoládovou polevu rozehřejte a potřete jí vnější horní část sklenice, ve které budete pohár podávat. Cereálie si nasypte do dlaně a potřenou část sklenice v nich obalte. Přitiskněte cereálie a nechte zatuhnout.

2 Zmrzlinu rozmixujte s mlékem a potom přelijte do sklenice.

3 Pohár ozdobte cukrovou vatou, donutem a bonbonky marshmallow napíchanými na špejli.

NĚCO NAVÍC
Na příležitost udělat freakshake čekáme už skoro rok a teď je konečně tady! Je bombastický a dá se donekonečna obměňovat a vylepšovat. Marshmalouny můžete ještě před podáváním lehce opálit cukrářskou pistolí, místo cukrové vaty můžete pohár ozdobit kopou šlehačky (v tom případě ji ale přelijte čokoládovým nebo karamelovým toppingem), místo jednoho velkého donutu můžete nahoru naaranžovat víc malých, v cukru obalených koblížků... Pustit se můžete i do vlastního poháru, stačí do Googlu nebo Pinterestu zadat heslo freakshake, a inspirace budete mít na celý příští školní rok!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit