Chcete zažít dokonalou lehkost na jazyku ve spojení s lahodnou chutí? Dál už nehledejte, svůj recept jste právě našli.
Suroviny
Postup
V hrnci (nejlépe s dvojitým dnem) uvařte vanilkový krém: první tři přísady vmíchejte do mléka. Za stálého míchání přiveďte pomalu k varu. Sejměte z plotny.
Ušlehejte žloutky, až budou husté a světlé. Po čtvrtinách je pak přidávejte do mléčného pudinku, za stálého míchání znovu přiveďte k varu a minutu vařte. Nakonec vmíchejte vanilkový extrakt.
Třetinu sušenek naskládejte na dno skleněné mísy o objemu 2 litry. Smíchejte bourbon s rumem a směsí pokapejte sušenky. Rozložte na ně třetinu banánů nakrájených na kolečka. Na ty nalijte třetinu vanilkového krému a posypte polovinou nasekaných tyčinek Mars. Vrstvy zopakujte; končete pudinkem.
Ušlehejte smetanu a postupně do ní přidávejte cukr, dokud nebude pěkně tuhá. Dezert ozdobte šlehačkou a cukrovými kuličkami. Přikryjte a tři hodiny chlaďte.
Komentáře