Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Banánový trifle
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 22
Do hodiny Snadné 10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7522 kcal
Bílkoviny 208 g
Sacharidy 561 g
Tuky 473 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chcete zažít dokonalou lehkost na jazyku ve spojení s lahodnou chutí? Dál už nehledejte, svůj recept jste právě našli.

Suroviny

sůl ½ ČL
vanilkový extrakt 1 PL
sušenky 2 bal
máslové
bourbon 50 ml
rum 2 PL
zralé
čokoládové tyčinky 6 ks
Mars
cukrové a čokoládové zdobení

Postup

1

V hrnci (nejlépe s dvojitým dnem) uvařte vanilkový krém: první tři přísady vmíchejte do mléka. Za stálého míchání přiveďte pomalu k varu. Sejměte z plotny.

2

Ušlehejte žloutky, až budou husté a světlé. Po čtvrtinách je pak přidávejte do mléčného pudinku, za stálého míchání znovu přiveďte k varu a minutu vařte. Nakonec vmíchejte vanilkový extrakt.

3

Třetinu sušenek naskládejte na dno skleněné mísy o objemu 2 litry. Smíchejte bourbon s rumem a směsí pokapejte sušenky. Rozložte na ně třetinu banánů nakrájených na kolečka. Na ty nalijte třetinu vanilkového krému a posypte polovinou nasekaných tyčinek Mars. Vrstvy zopakujte; končete pudinkem.

4

Ušlehejte smetanu a postupně do ní přidávejte cukr, dokud nebude pěkně tuhá. Dezert ozdobte šlehačkou a cukrovými kuličkami. Přikryjte a tři hodiny chlaďte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/12

Komentáře

20.12.2008 18:11
Banánový trifle byl chuťově bez chybky, jenže jediná chyba,která se při oslavě či hostech jeví jako velice podstatná je,že to nešlo pěkně vyjmout a vložit na talířek. Byla to prostě "kejda", která semusela naložit lžící a doslova "kydnout" na talířek. Nevím kde jsem udělala chybu,ale tohle mě na receptu velicemrzí. Říkám si, že zkusím zapracovat želatinu a uvidím.... Pokud mi můžete -ať z redakce nebo kuchtíci a kuchtičky - poradit,budu vám velice vděčná. Krásný Advent a veselé Vánocepřeje ze srdce Eva

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...