0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Banánový trifle
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6 / 5. Počet hodnocení: 16
Do hodiny Snadné 10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7522 kcal
Bílkoviny 208 g
Sacharidy 561 g
Tuky 473 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chcete zažít dokonalou lehkost na jazyku ve spojení s lahodnou chutí? Dál už nehledejte, svůj recept jste právě našli.

Suroviny

krupicový cukr 150 g
mouka pšeničná hladká 85 g
sůl 0.5 ČL
mléko 1 l
žloutek 8 ks
vanilkový extrakt 1 PL
sušenky 2 bal
máslové
bourbon 50 ml
rum 2 PL
banány 6 ks
zralé
čokoládové tyčinky 6 ks
Mars
smetana ke šlehání 500 ml
moučkový cukr 2 PL
cukrové a čokoládové zdobení

1 V hrnci (nejlépe s dvojitým dnem) uvařte vanilkový krém: první tři přísady vmíchejte do mléka. Za stálého míchání přiveďte pomalu k varu. Sejměte z plotny.

2Ušlehejte žloutky, až budou husté a světlé. Po čtvrtinách je pak přidávejte do mléčného pudinku, za stálého míchání znovu přiveďte k varu a minutu vařte. Nakonec vmíchejte vanilkový extrakt.

3Třetinu sušenek naskládejte na dno skleněné mísy o objemu 2 litry. Smíchejte bourbon s rumem a směsí pokapejte sušenky. Rozložte na ně třetinu banánů nakrájených na kolečka. Na ty nalijte třetinu vanilkového krému a posypte polovinou nasekaných tyčinek Mars. Vrstvy zopakujte; končete pudinkem.

4Ušlehejte smetanu a postupně do ní přidávejte cukr, dokud nebude pěkně tuhá. Dezert ozdobte šlehačkou a cukrovými kuličkami. Přikryjte a tři hodiny chlaďte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/12

Komentáře

Eva Benecová

Banánový trifle byl chuťově bez chybky, jenže jediná chyba,která se při oslavě či hostech jeví jako velice podstatná je,že to nešlo pěkně vyjmout a vložit na talířek. Byla to prostě "kejda", která semusela naložit lžící a doslova "kydnout" na talířek. Nevím kde jsem udělala chybu,ale tohle mě na receptu velicemrzí. Říkám si, že zkusím zapracovat želatinu a uvidím.... Pokud mi můžete -ať z redakce nebo kuchtíci a kuchtičky - poradit,budu vám velice vděčná. Krásný Advent a veselé Vánocepřeje ze srdce Eva

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit