Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Banánový trifle
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 19
Do hodiny Snadné 10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7522 kcal
Bílkoviny 208 g
Sacharidy 561 g
Tuky 473 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chcete zažít dokonalou lehkost na jazyku ve spojení s lahodnou chutí? Dál už nehledejte, svůj recept jste právě našli.

Suroviny

sůl ½ ČL
vanilkový extrakt 1 PL
sušenky 2 bal
máslové
bourbon 50 ml
rum 2 PL
zralé
čokoládové tyčinky 6 ks
Mars
cukrové a čokoládové zdobení

1 V hrnci (nejlépe s dvojitým dnem) uvařte vanilkový krém: první tři přísady vmíchejte do mléka. Za stálého míchání přiveďte pomalu k varu. Sejměte z plotny.

2Ušlehejte žloutky, až budou husté a světlé. Po čtvrtinách je pak přidávejte do mléčného pudinku, za stálého míchání znovu přiveďte k varu a minutu vařte. Nakonec vmíchejte vanilkový extrakt.

3Třetinu sušenek naskládejte na dno skleněné mísy o objemu 2 litry. Smíchejte bourbon s rumem a směsí pokapejte sušenky. Rozložte na ně třetinu banánů nakrájených na kolečka. Na ty nalijte třetinu vanilkového krému a posypte polovinou nasekaných tyčinek Mars. Vrstvy zopakujte; končete pudinkem.

4Ušlehejte smetanu a postupně do ní přidávejte cukr, dokud nebude pěkně tuhá. Dezert ozdobte šlehačkou a cukrovými kuličkami. Přikryjte a tři hodiny chlaďte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/12

Komentáře

20.12.2008 18:11
Banánový trifle byl chuťově bez chybky, jenže jediná chyba,která se při oslavě či hostech jeví jako velice podstatná je,že to nešlo pěkně vyjmout a vložit na talířek. Byla to prostě "kejda", která semusela naložit lžící a doslova "kydnout" na talířek. Nevím kde jsem udělala chybu,ale tohle mě na receptu velicemrzí. Říkám si, že zkusím zapracovat želatinu a uvidím.... Pokud mi můžete -ať z redakce nebo kuchtíci a kuchtičky - poradit,budu vám velice vděčná. Krásný Advent a veselé Vánocepřeje ze srdce Eva

Apetit magazín

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso
  • Tipy a triky

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso

Nízká teplota, hluboký pekáč se spoustou šťávy nebo vína a dostatek času. Tahle trojkombinace je zárukou úspěchu. Jaké hovězí se do pekáče hodí nejvíce a jak ho nejlépe připravit? Tyto vypečené tipy a triky se dozvíte v článku. Kromě toho...
AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč