Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Banánový trifle
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 ()
Do hodiny Snadné 10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7522 kcal
Bílkoviny 208 g
Sacharidy 561 g
Tuky 473 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chcete zažít dokonalou lehkost na jazyku ve spojení s lahodnou chutí? Dál už nehledejte, svůj recept jste právě našli.

Suroviny

krupicový cukr 150 g
mouka pšeničná hladká 85 g
sůl 0.5 ČL
mléko 1 l
žloutek 8 ks
vanilkový extrakt 1 PL
sušenky 2 bal
máslové
bourbon 50 ml
rum 2 PL
banány 6 ks
zralé
čokoládové tyčinky 6 ks
Mars
smetana ke šlehání 500 ml
moučkový cukr 2 PL
cukrové a čokoládové zdobení

1 V hrnci (nejlépe s dvojitým dnem) uvařte vanilkový krém: první tři přísady vmíchejte do mléka. Za stálého míchání přiveďte pomalu k varu. Sejměte z plotny.

Ušlehejte žloutky, až budou husté a světlé. Po čtvrtinách je pak přidávejte do mléčného pudinku, za stálého míchání znovu přiveďte k varu a minutu vařte. Nakonec vmíchejte vanilkový extrakt.

Třetinu sušenek naskládejte na dno skleněné mísy o objemu 2 litry. Smíchejte bourbon s rumem a směsí pokapejte sušenky. Rozložte na ně třetinu banánů nakrájených na kolečka. Na ty nalijte třetinu vanilkového krému a posypte polovinou nasekaných tyčinek Mars. Vrstvy zopakujte; končete pudinkem.

Ušlehejte smetanu a postupně do ní přidávejte cukr, dokud nebude pěkně tuhá. Dezert ozdobte šlehačkou a cukrovými kuličkami. Přikryjte a tři hodiny chlaďte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/12

Komentáře

Eva Benecová

Banánový trifle byl chuťově bez chybky, jenže jediná chyba,která se při oslavě či hostech jeví jako velice podstatná je,že to nešlo pěkně vyjmout a vložit na talířek. Byla to prostě "kejda", která semusela naložit lžící a doslova "kydnout" na talířek. Nevím kde jsem udělala chybu,ale tohle mě na receptu velicemrzí. Říkám si, že zkusím zapracovat želatinu a uvidím.... Pokud mi můžete -ať z redakce nebo kuchtíci a kuchtičky - poradit,budu vám velice vděčná. Krásný Advent a veselé Vánocepřeje ze srdce Eva

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit