Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
3.2/5 Počet hodnocení: 27
Do 30 minut Velmi snadné Na 1 štrúdl (asi 10 porcí)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1121 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 187 g
Tuky 29 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jablečný závin je naprostá klasika. Tím nejjednodušším a nejrychlejším je štrúdl z listového těsta. Tedy v případě, že použijeme dobré kupované těsto, které vám ušetří čas, nebo už máme v lednici či mrazáku připravené domácí listové těsto. S kopečkem šlehačky nebo zmrzliny snad neexistuje lepší dezert k odpolední kávě. 

Suroviny

Postup

1

Troubu předehřejte na 175 °C, plech vyložte pečicím papírem. Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na kousky či plátky. Rozválejte listové těsto. 

2

Poté polovinu rozváleného listového těsta lehce posypte strouhankou. Na polovinu posypanou strouhankou rovnoměrně rozprostřete jablka, posypte skořicí a krupicovým cukrem podle chuti. Druhou polovinu těsta potřete prošlehaným bílkem.

3

Zatočte štrúdl – začněte rolovat na straně, kde jsou jablka, a točte k části potřené bílkem. Hotový štrúdl přeneste na plech, povrch potřete prošlehaným bílkem, pokud chcete, posypte skořicí a krupicovým cukrem, propíchejte vidličkou a pečte 25 minut dozlatova.

4

Před podáváním poprašte moučkovým cukrem. Můžete podávat s ušlehanou smetanou nebo zmrzlinou podle chuti.

Ilustrační foto: Pixabay.com

Autor: 123.michaela

Doporučujeme recept s videem

Jablečný štrúdl

Apetit magazín