Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
2.6/5 Počet hodnocení: 12
Do 30 minut Velmi snadné Na 1 štrúdl (asi 10 porcí)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1121 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 187 g
Tuky 29 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jablečný závin je naprostá klasika. Tím nejjednodušším a nejrychlejším je štrúdl z listového těsta. Tedy v případě, že použijeme dobré kupované těsto, které vám ušetří čas, nebo už máme v lednici či mrazáku připravené domácí listové těsto. S kopečkem šlehačky nebo zmrzliny snad neexistuje lepší dezert k odpolední kávě. 

Suroviny

Postup

1

Troubu předehřejeme na 175 °C, plech vyložíme pečicím papírem. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky či plátky. Rozválíme listové těsto. 

2

Poté polovinu rozváleného listového těsta lehce posypeme strouhankou. Na polovinu posypanou strouhankou rovnoměrně rozprostřeme jablka, posypeme skořicí a krupicovým cukrem podle chuti. Druhou polovinu těsta potřeme prošlehaným bílkem.

3

Zatočíme štrúdl – začneme zatáčet na straně, kde jsou jablka, a točíme k části potřené bílkem. Hotový štrúdl přeneseme na plech, povrch potřeme prošlehaným bílkem, pokud chceme, posypeme skořicí a krupicovým cukrem, propícháme vidličkou a pečeme 25 minut dozlatova.

4

Před podáváním poprášíme moučkovým cukrem. Můžeme podávat s ušlehanou smetanou nebo zmrzlinou podle chuti.

Ilustrační foto: Pixabay.com

Autor: 123.michaela

Apetit magazín