Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jehněčí krk pečený na másle s bramborami

Jehněčí krk pečený na másle s bramborami

3.6/5 Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4106 kcal
Bílkoviny 141 g
Sacharidy 291 g
Tuky 204 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zkuste se ovládnout, a než se brambory trochu opečou a kůrčička zpevní, radši je nemíchejte. Mohli byste mít z brambor bramborovou kaši.

Suroviny

na kostky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
rozmarýn 2 snítky
česnek 4 stroužky
drcený
máslo 100 g
rozpuštěné
brambory 1,5 kg
nové, velké přepůlené

Postup

1

Troubu předehřejte na 160 °C. Maso osolte, opepřete a vmasírujte do něj česnek. Brambory dejte spolu s masem a rozmarýnem a rozpuštěným máslem do pekáčku a promíchejte.

2

Pečte cca 45 minut, až je maso měkké a brambory zlatavé. Podle potřeby můžete během pečení podlévat vodou.

3

Asi 5 minut před koncem pečení lehce pečené brambory vidličkou rozmáčkněte, aby nasákly šťávu z masa. Ihned podávejte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/6

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč