Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jehněčí krk pečený na másle s bramborami

Jehněčí krk pečený na másle s bramborami

3.6/5 Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4106 kcal
Bílkoviny 141 g
Sacharidy 291 g
Tuky 204 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zkuste se ovládnout, a než se brambory trochu opečou a kůrčička zpevní, radši je nemíchejte. Mohli byste mít z brambor bramborovou kaši.

Suroviny

na kostky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
rozmarýn 2 snítky
česnek 4 stroužky
drcený
máslo 100 g
rozpuštěné
brambory 1,5 kg
nové, velké přepůlené

Postup

1

Troubu předehřejte na 160 °C. Maso osolte, opepřete a vmasírujte do něj česnek. Brambory dejte spolu s masem a rozmarýnem a rozpuštěným máslem do pekáčku a promíchejte.

2

Pečte cca 45 minut, až je maso měkké a brambory zlatavé. Podle potřeby můžete během pečení podlévat vodou.

3

Asi 5 minut před koncem pečení lehce pečené brambory vidličkou rozmáčkněte, aby nasákly šťávu z masa. Ihned podávejte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/6

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...