Zkuste se ovládnout, a než se brambory trochu opečou a kůrčička zpevní, radši je nemíchejte. Mohli byste mít z brambor bramborovou kaši.
Suroviny
jehněčí krk
1
kg
na kostky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
rozmarýn
2
snítky
česnek
4
stroužky
drcený
máslo
100
g
rozpuštěné
brambory
1,5
kg
nové, velké přepůlené
Postup
1
Troubu předehřejte na 160 °C. Maso osolte, opepřete a vmasírujte do něj česnek. Brambory dejte spolu s masem a rozmarýnem a rozpuštěným máslem do pekáčku a promíchejte.
2
Pečte cca 45 minut, až je maso měkké a brambory zlatavé. Podle potřeby můžete během pečení podlévat vodou.
3
Asi 5 minut před koncem pečení lehce pečené brambory vidličkou rozmáčkněte, aby nasákly šťávu z masa. Ihned podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 20 nejlepších receptů na velikonoční jehněčí(20 receptů)