Kakaová buchta s černým pivem a karamelovou polevou

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Kakaová buchta s černým pivem a karamelovou polevou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Suroviny

Těsto
máslo 250 g
nebo hera
krupicový cukr 100 g
kakao 3 PL
vejce 2 ks
pivo tmavé 350 ml
mouka pšeničná hladká 380 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ks
sůl špetka
Poleva
krupicový cukr 5
máslo 1 PL
smetana na vaření 1 ks

Troubu si předehřejte na 180 stupňů. Změklé máslo utřete s cukrem, špetkou soli a vajíčky. Do směsi zašlehejte pivo, přidejte mouku s kypřicím práškem a kakaem a pořádně promíchejte. Do vymazaného a vysypaného plechu rozetřete těsto a pečte asi půl hodiny.

Krupicový cukr na polevu rozpusťte na mírném ohni na karamel (nemíchejte, jen rendlíkem občas zatřeste), sundejte a přidejte máslo a smetanu. Vraťte na oheň a za stálého míchání nechte rozpustit na hladký sirup, kterým koláč poljite.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit