0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kávový nanuk
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.6 / 5. Počet hodnocení: 8
Do hodiny Snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2218 kcal
Bílkoviny 147 g
Sacharidy 150 g
Tuky 105 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Káva s rumem v ledovém skupenství je náplast na každou bolístku. Od 18 let!

Suroviny

krupicový cukr 100 g
rum 50 ml
tmavý
želatina 1 plátek
káva 100 ml
silné espresso
mléko 250 ml
smetana ke šlehání 250 ml
griliáš 50 g
hrubý mandlový griliáš (viz Něco navíc)

1 V rendlíku smíchejte cukr a 4–5 lžic vody. Na mírném plameni míchejte, až se cukr rozpustí. Přilijte rum. Želatinu nechte nabobtnat v malém množství vody. V druhém rendlíku přiveďte k varu mléko s kávou, ztlumte a zahřívejte dalších 15 minut.

2 K mléčné kávě přidejte cukrový sirup s rumem a vymačkanou želatinu. Míchejte, až se želatina rozpustí. Přeceďte přes jemné síto a nechte vychladnout.

3 Ušlehejte smetanu na tuhou šlehačku a jemně ji promíchejte s připravenou směsí. Dejte do nádoby 5x25cm a vložte do mrazáku. Jakmile směs začne tuhnout, zapíchejte do ní pravidelně 8 nanukových dřívek. (Nanuky můžete připravit i přímo v nanukových formičkách.)

4 Až bude směs zmrzlá, nakrájejte mezi dřívky plátky nožem namočeným v horké vodě. Každý nanuk před podáváním obalte v mandlovém griliáši.

NĚCO NAVÍC
Na mandlový griliáš vsypte 50 g loupaných mandlí na pekáček vyložený pečicím papírem lehce pomazaný olejem. V kastrůlku smíchejte 40 g cukru a 15 ml vody a na středním plameni míchejte asi 10 minut, až se cukr rozpustí. Přiveďte k varu a zahřívejte asi 3 minuty, až bude karamel světle zlatý. Přelijte s ním mandle a nechte vychladnout. Nasekejte nahrubo.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/7

Komentáře

Marie Bauerová

Hmmm, to vypada hodne dobre :) Ja si ted v posledni dobe oblibila tenhle recept na domaci nanuk s Caro (takova bezkofeinova verze:) V tehle horkych dnech fakt bodne. Doporucuju a tento recept taky zkusim :)

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...
AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč