Káva s rumem v ledovém skupenství je náplast na každou bolístku. Od 18 let!
Suroviny
Postup
V rendlíku smíchejte cukr a 4–5 lžic vody. Na mírném plameni míchejte, až se cukr rozpustí. Přilijte rum. Želatinu nechte nabobtnat v malém množství vody. V druhém rendlíku přiveďte k varu mléko s kávou, ztlumte a zahřívejte dalších 15 minut.
K mléčné kávě přidejte cukrový sirup s rumem a vymačkanou želatinu. Míchejte, až se želatina rozpustí. Přeceďte přes jemné síto a nechte vychladnout.
Ušlehejte smetanu na tuhou šlehačku a jemně ji promíchejte s připravenou směsí. Dejte do nádoby 5x25cm a vložte do mrazáku. Jakmile směs začne tuhnout, zapíchejte do ní pravidelně 8 nanukových dřívek. (Nanuky můžete připravit i přímo v nanukových formičkách.)
Až bude směs zmrzlá, nakrájejte mezi dřívky plátky nožem namočeným v horké vodě. Každý nanuk před podáváním obalte v mandlovém griliáši.
NĚCO NAVÍC
Na mandlový griliáš vsypte 50 g loupaných mandlí na pekáček vyložený pečicím papírem lehce pomazaný olejem. V kastrůlku smíchejte 40 g cukru a 15 ml vody a na středním plameni míchejte asi 10 minut, až se cukr rozpustí. Přiveďte k varu a zahřívejte asi 3 minuty, až bude karamel světle zlatý. Přelijte s ním mandle a nechte vychladnout. Nasekejte nahrubo.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Kávové osvěžení(14 receptů )
- Ach, káva! 34 receptů, které vás nakopnou(34 receptů )
Komentáře
Hmmm, to vypada hodne dobre :) Ja si ted v posledni dobe oblibila tenhle recept na domaci nanuk s Caro (takova bezkofeinova verze:) V tehle horkych dnech fakt bodne. Doporucuju a tento recept taky zkusim :)