Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kávový nanuk
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2218 kcal
Bílkoviny 147 g
Sacharidy 150 g
Tuky 105 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Káva s rumem v ledovém skupenství je náplast na každou bolístku. Od 18 let!

Související recepty

Suroviny

rum 50 ml
tmavý
želatina 1 plátek
káva 100 ml
silné espresso
mléko 250 ml
hrubý mandlový griliáš (viz Něco navíc)

Postup

1

V rendlíku smíchejte cukr a 4–5 lžic vody. Na mírném plameni míchejte, až se cukr rozpustí. Přilijte rum. Želatinu nechte nabobtnat v malém množství vody. V druhém rendlíku přiveďte k varu mléko s kávou, ztlumte a zahřívejte dalších 15 minut.

2

K mléčné kávě přidejte cukrový sirup s rumem a vymačkanou želatinu. Míchejte, až se želatina rozpustí. Přeceďte přes jemné síto a nechte vychladnout.

3

Ušlehejte smetanu na tuhou šlehačku a jemně ji promíchejte s připravenou směsí. Dejte do nádoby 5x25cm a vložte do mrazáku. Jakmile směs začne tuhnout, zapíchejte do ní pravidelně 8 nanukových dřívek. (Nanuky můžete připravit i přímo v nanukových formičkách.)

4

Až bude směs zmrzlá, nakrájejte mezi dřívky plátky nožem namočeným v horké vodě. Každý nanuk před podáváním obalte v mandlovém griliáši.

NĚCO NAVÍC
Na mandlový griliáš vsypte 50 g loupaných mandlí na pekáček vyložený pečicím papírem lehce pomazaný olejem. V kastrůlku smíchejte 40 g cukru a 15 ml vody a na středním plameni míchejte asi 10 minut, až se cukr rozpustí. Přiveďte k varu a zahřívejte asi 3 minuty, až bude karamel světle zlatý. Přelijte s ním mandle a nechte vychladnout. Nasekejte nahrubo.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/7

Komentáře

31.07.2014 12:41

Hmmm, to vypada hodne dobre :) Ja si ted v posledni dobe oblibila tenhle recept na domaci nanuk s Caro (takova bezkofeinova verze:) V tehle horkych dnech fakt bodne. Doporucuju a tento recept taky zkusim :)

Apetit magazín