Jedna z nejjednodušších buchet, která je hotová raz dva. Díky kefíru je krásně kyprá a vláčná. Pokud by se vám na dezertním talířku kefírová buchta zdála moc chudá, můžete ji doplnit čerstvým ovocem a zakysanou smetanou. Bezvadný recept na rychlou buchtu, který si rozhodně zapište do své domácí kuchařky.
Suroviny
Postup
Troubu rozehřejte na 180 °C. Koláčovou formu o průměru 28 cm vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.
V míse vyšlehejte vejce s cukrem do světlé pěny, vmíchejte olej a potom kefír.
Do další mísy vsypte hrubou i hladkou špaldovou mouku, kakao, jedlou sodu a špetku soli. Promíchejte a vzniklou sypkou směs prosejte přes jemné síto. Vmíchejte do tekuté směsi, jen aby se suroviny spojily.
Těsto nalijte do připravené koláčové formy, vložte do trouby a pečte 30–35 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu těsta nevyjde ven čistá. Podávejte poprášené moučkovým cukrem.