Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kefírová buchta s kakaem
Kefírová buchta s kakaem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kefírová buchta s kakaem

3.8/5 Počet hodnocení: 64
Do hodiny Velmi snadné Na 1 koláč o průměru 28 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2851 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 330 g
Tuky 131 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jedna z nejjednodušších buchet, která je hotová raz dva. Díky kefíru je krásně kyprá a vláčná. Pokud by se vám na dezertním talířku zdála moc chudá, můžete ji doplnit čerstvým ovocem a zakysanou smetanou.

Suroviny

na vymazání formy
mouka pšeničná hrubá 135 g
+ navíc na vysypání formy
vejce 2 ks
třtinový cukr 120 g
řepkový olej 100 g
kefír 380 g
mouka špaldová hladká 130 g
sůl 1 špetka
na poprášení

Postup

1

Troubu rozehřejte na 180°C. Koláčovou formu o průměru 28 cm vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.

2

V míse vyšlehejte vejce s cukrem do světlé pěny, vmíchejte olej a potom kefír.

3

Do další mísy vsypte hrubou i hladkou špaldovou mouku, kakao, jedlou sodu a špetku soli. Promíchejte a vzniklou sypkou směs prosejte přes jemné síto. Vmíchejte do tekuté směsi, jen aby se suroviny spojily.

4

Těsto nalijte do připravené koláčové formy, vložte do trouby a pečte 30–35 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu těsta nevyjde ven čistá. Podávejte poprášené moučkovým cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/10

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč