Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kefírová buchta s kakaem
Kefírová buchta s kakaem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kefírová buchta s kakaem

3.8/5 Počet hodnocení: 76
Do hodiny Velmi snadné Na 1 koláč o průměru 28 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2851 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 330 g
Tuky 131 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jedna z nejjednodušších buchet, která je hotová raz dva. Díky kefíru je krásně kyprá a vláčná. Pokud by se vám na dezertním talířku zdála moc chudá, můžete ji doplnit čerstvým ovocem a zakysanou smetanou.

Suroviny

na vymazání formy
mouka pšeničná hrubá 135 g
+ navíc na vysypání formy
vejce 2 ks
třtinový cukr 120 g
řepkový olej 100 g
kefír 380 g
mouka špaldová hladká 130 g
sůl 1 špetka
na poprášení

Postup

1

Troubu rozehřejte na 180°C. Koláčovou formu o průměru 28 cm vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.

2

V míse vyšlehejte vejce s cukrem do světlé pěny, vmíchejte olej a potom kefír.

3

Do další mísy vsypte hrubou i hladkou špaldovou mouku, kakao, jedlou sodu a špetku soli. Promíchejte a vzniklou sypkou směs prosejte přes jemné síto. Vmíchejte do tekuté směsi, jen aby se suroviny spojily.

4

Těsto nalijte do připravené koláčové formy, vložte do trouby a pečte 30–35 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu těsta nevyjde ven čistá. Podávejte poprášené moučkovým cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/10

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...