Kefírové lívance jsou nadýchané, kypré a vláčné. Recept na lívance je velmi jednoduchý, navíc nemusíte čekat, než těsto vykyne, takže lahodnou sladkou snídani můžete podávat v rekordním čase. Dokonale se k nim hodí čerstvé ovoce a zakysaná smetana či jogurt. Pokud se chcete rozmazlit, doporučujeme kopec šlehačky, vanilkovou zmrzlinu, javorový sirup nebo karamelovou omáčku. Nebo snad od všeho trochu...?
Suroviny
Postup
Vejce rozšlehejte v kefíru a přimíchejte k nim mouku smísenou s jedlou sodou, cukrem a solí.
Na mírném ohni rozpalte lívanečník nebo pánev, rozhřejte máslo a zvolna opékejte lívance dozlatova. Když okraje oschnou a povrch je pokryt bublinkami, lívance otočte a dopeče dozlatova i z druhé strany.
Kefírové lívance můžete podávat s čerstvým ovocem, s džemem, s javorovým sirupem, nebo je obalit ve skořicovém cukru. Přidat můžete i bílý jogurt, zakysanou smetanu nebo šlehačku.