Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.2/5 Počet hodnocení: 111
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1260 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 168 g
Tuky 29 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kefírové lívance jsou nadýchané, kypré a vláčné. Recept na lívance je velmi jednoduchý, navíc nemusíte čekat, než těsto vykyne, takže lahodnou sladkou snídani můžete podávat v rekordním čase. Dokonale se k nim hodí čerstvé ovoce a zakysaná smetana či jogurt. Pokud se chcete rozmazlit, doporučujeme kopec šlehačky, vanilkovou zmrzlinu, javorový sirup nebo karamelovou omáčku. Nebo snad od všeho trochu...?

Suroviny

vejce 2 ks
kefír 500 ml
sůl ČL
na opékání lívanců
ovoce
k podávání a/nebo džem podle chuti
nebo bílý jogurt k podávání, nemusí být
ušlehaná, nebo vanilková zmrzlina k podávání, nemusí být
nebo karamelová omáčka k podávání (nemusí být)

Postup

1

Vejce rozšlehejte v kefíru a přimíchejte k nim mouku smísenou s jedlou sodou, cukrem a solí.

2

Na mírném ohni rozpalte lívanečník nebo pánev, rozhřejte máslo a zvolna opékejte lívance dozlatova. Když okraje oschnou a povrch je pokryt bublinkami, lívance otočte a dopeče dozlatova i z druhé strany. 

3

Kefírové lívance můžete podávat s čerstvým ovocem, s džemem, s javorovým sirupem, nebo je obalit ve skořicovém cukru. Přidat můžete i bílý jogurt, zakysanou smetanu nebo šlehačku. 

Autor: ilonak

Apetit magazín