0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tvarohový knedlík podle Rettigové

Tvarohový knedlík podle Rettigové

3.7/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2489 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 205 g
Tuky 129 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Tyhle knedlíky vařím místo bramborových, když nemám náladu vařit brambory,“ říká Darinka Sieglová. Recept našla v Domácí kuchařce Magdaleny Dobromily Rettigové a lehce si ho přizpůsobila.

Suroviny

máslo 50 g
změklé
vejce 2 ks
žloutek 2 ks
strouhanka 250 g
tymián snítek
čerstvý
sůl

1 Do velkého hrnce dejte vařit osolenou vodu. Ve velké míse utřete máslo, přidejte tvaroh, sůl, vejce a žloutky. Postupně přisypávejte strouhanku – cílem je vláčné těsto. Tvarujte menší šišky nebo kulaté knedlíčky.

2 Tymiánové lístky oddělte od tuhého stonku; třetinu si dejte stranou. Šišky obalte ve většině tymiánu a jemným tlakem ho vtlačte do těsta.

3 Knedlíky vložte do vařící osolené vody a nechte je 5-10 minut vařit. Doba záleží na velikosti knedlíků, proto po 5 minutách vyndejte jeden kousek z vody a rozkrojte ho. Pokud je těsto stejnoměrně uvařené, vylovte okamžitě zbytek, aby se knedlíky nerozvařily; jestli je střed lepkavý, prodlužte vaření o další 2 minuty a znovu knedlík zkontrolujte. Hotový knedlík obalte v tymiánu a podávejte.

S čím si ho dát...

Kuře na víně: V pánvi zahřejte lžíci másla a lžíci oleje a opečte na něm osolená a opepřená kuřecí prsíčka. Výpek zalijte trochou bílého vína a nechte odvařit. Zjemněte máslem a podávejte s knedlíkem a spařeným špenátem.

 

 

 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/5

Komentáře

Anonym

Jsou prostě skvělé! Příště ale musím udělat dvojitou dávku, dětem moc chutnaly:-)

Martina Zajícová

To máme velkou radost!

Veronika Dulíková

Vynikající! Manželovi i malinké dcerce moc chutnaly! Výborný recept. Po ruce nebyl čerstvý tymián, dala jsem tedy do těsta sušený. Strouhanku jsem přidávala postupně a nakonec to bylo asi o 100 g méně, než je v receptu.

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč