Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tvarohový knedlík podle Rettigové

Tvarohový knedlík podle Rettigové

4.1/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2489 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 205 g
Tuky 129 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Tyhle knedlíky vařím místo bramborových, když nemám náladu vařit brambory,“ říká Darinka Sieglová. Recept našla v Domácí kuchařce Magdaleny Dobromily Rettigové a lehce si ho přizpůsobila.

Suroviny

změklé
vejce 2 ks
strouhanka 250 g
tymián snítek
čerstvý
sůl

Postup

1

Do velkého hrnce dejte vařit osolenou vodu. Ve velké míse utřete máslo, přidejte tvaroh, sůl, vejce a žloutky. Postupně přisypávejte strouhanku – cílem je vláčné těsto. Tvarujte menší šišky nebo kulaté knedlíčky.

2

Tymiánové lístky oddělte od tuhého stonku; třetinu si dejte stranou. Šišky obalte ve většině tymiánu a jemným tlakem ho vtlačte do těsta.

3

Knedlíky vložte do vařící osolené vody a nechte je 5-10 minut vařit. Doba záleží na velikosti knedlíků, proto po 5 minutách vyndejte jeden kousek z vody a rozkrojte ho. Pokud je těsto stejnoměrně uvařené, vylovte okamžitě zbytek, aby se knedlíky nerozvařily; jestli je střed lepkavý, prodlužte vaření o další 2 minuty a znovu knedlík zkontrolujte. Hotový knedlík obalte v tymiánu a podávejte.

S čím si ho dát...

Kuře na víně: V pánvi zahřejte lžíci másla a lžíci oleje a opečte na něm osolená a opepřená kuřecí prsíčka. Výpek zalijte trochou bílého vína a nechte odvařit. Zjemněte máslem a podávejte s knedlíkem a spařeným špenátem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/5

Komentáře

12.11.2020 13:45

Vynikající! Manželovi i malinké dcerce moc chutnaly! Výborný recept. Po ruce nebyl čerstvý tymián, dala jsem tedy do těsta sušený. Strouhanku jsem přidávala postupně a nakonec to bylo asi o 100 g méně, než je v receptu.

17.02.2016 22:17

Jsou prostě skvělé! Příště ale musím udělat dvojitou dávku, dětem moc chutnaly:-)

18.02.2016 12:23

To máme velkou radost!

Apetit magazín

AD
Minerální vody není třeba střídat, je to mýtus
  • Lidé a jídlo

Minerální vody není třeba střídat, je to mýtus

České minerální vody jsou světovým unikátem. „V Česku je velmi bohatá paleta pramenů a bez nadsázky mohu říct, že se na našem území nachází snad všechny existující typy minerálních vod, což je s ohledem na velikost území skutečný unikát,“...