Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
AD
Kofilák
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 40
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5740 kcal
Bílkoviny 135 g
Sacharidy 347 g
Tuky 397 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vánoce jsou sice časem vzpomínek a tradic, ale přidání nových prvků do svátečního menu vytváří nové vzpomínky a příběhy, které budou možná ceněné několik dalších let. A to za to přece stojí! Jestli máte rádi Kofilu, která slaví letos už 100 let existence, zkuste Kofilák! 

Jistě nám dáte za pravdu, že společné stolování je bezesporu středobodem oslav, protože za každým jídlem i nápojem se ukrývá jedinečný příběh, který spoluvytváří pocit pohody a společenství. O Vánocích to platí dvojnásob. Každá domácnost má své poklady, ať už v podobě receptu na nejlepší vánočku nebo ten nejjemnější vaječňák. Co takhle letos trochu zaexperimentovat?  Tradiční spojení kávy a čokolády si nyní můžete užít i v tekuté podobě – podle receptu Petra Leitgeba. A to nejen o Vánocích, ale kdykoliv si budete chtít osladit život. 

Skryt pre seznam
Měření

Suroviny

cukr 100 g
smetana 400 ml
minimálně 33%
mléko 100 ml
Nebo vanilkový cukr
alkohol 200 ml
Podle chuti
Kofila

Postup

1

V mixéru vyšlehejte žloutky a polovinu cukru.

2

V hrnci smíchejte zbylý cukr, smetanu, mléko a Salko. Z vanilkového lusku vyndejte zrníčka a přidejte je do hrnce společně s luskem, zahřejte a pořádně zamíchejte. (Lusk poté před mixováním vyndejte, abyste ve směsi neměli kousky.)

3

Když je směs zahřátá a promíchaná, přidejte vyšlehané žloutky s cukrem a přiveďte k varu. Jakmile se vše začne vařit, hned zeslabte plamen a pořádně míchejte, dokud vám směs trochu nezhoustne.

4

Ve vodní lázni si rozpusťte Kofilu a přidejte ji do směsi na vaječňák. Pořádně rozmixujte tyčovým mixérem, dokud směs není krásně lesklá. Dejte vychladit.

5

Do vychlazené směsi přidejte alkohol a znovu pořádně mixujte, aby se vše krásně spojilo.

6

Plňte do připravených lahviček a dejte chladit do lednice.

 

Petr Leitgeb
ZDROJ: Petr Leitgeb, Kofila

Kofila není jen o chuti; její historie a tradice jsou stejně působivé. Obal navrhl tehdy začínající umělec Zdeněk Rykr a první ocenění – Grand Prix na světové výstavě v Barceloně získala už šest let po svém uvedení. K oslavě svého stého výročí představuje Kofila designovou edici, která byla vytvořena ve spolupráci s Ateliérem Grafického designu na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně. Podobně jako na samém začátku své historie, Kofila i nyní podnítila kreativitu mladých umělců, aby vytvořili unikátní design oslavující stoleté jubileum této značky.

Vyzkoušejte více receptů s Kofilou

Související články

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč