0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Koláč s ostružinami a čokoládovým krémem

Koláč s ostružinami a čokoládovým krémem

4.4 / 5. Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Snadné Na 1 koláč 35x12 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6841 kcal
Bílkoviny 189 g
Sacharidy 443 g
Tuky 468 g
Vláknina 68 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S čokoládovým krémem jde o naprosto nedostižnou kombinaci.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 250 g
+ trochu na podsypání
mouka špaldová hladká 50 g
moučkový cukr 90 g
sůl 1 špetka
máslo 120 g
studené a na kostičky
vejce 1 ks
moučkový cukr
na poprášení
NA ČOKOLÁDOVÝ KRÉM
tmavá čokoláda 200 g
70%, nasekaná
smetana ke šlehání 230 g
40%
mléko 240 ml
žloutek 6 ks
hnědý cukr 40 g
ostružiny 250 g
čerstvé

1 Obě mouky, cukr a sůl smíchejte v míse dohromady. Přidejte máslo na kostičky a prsty zapracujte do mouky, abyste získali konzistenci drobenky. Přidejte vejce a spojte dohromady, vytvarujte z těsta kouli a zabalte je do potravinové fólie. Vložte do ledničky na 30 minut.

2 Chladné těsto vyklopte na lehce pomoučněnou pracovní desku a rozválejte na tloušťku 0,5 cm. Přeneste do formy, zarovnejte okraje. Dno formy propíchejte a uložte na 30 minut do ledničky.

3 Troubu rozehřejte na 200°C. Do formy na těsto vložte pečicí papír a zatižte těsto suchými fazolemi. Pečte 20 minut, pak sundejte zátěž a nechte chvíli péct, aby dno i boky zezlátly. Vyjměte z formy a nechte zcela vychladnout.

4 Čokoládu dejte do mísy. V hrnci přiveďte k varu smetanu a mléko, nenechte však vřít. Ve vedlejší misce rozmíchejte žloutky s cukrem a nalijte na ně lžíci horké mléčné směsi. Zamíchejte a postupně přidávejte, dokud nevznikne jedna směs. Tu přelijte zpět do hrnce a na mírném plameni míchejte a vařte, dokud směs nezhoustne. Potom ihned odstavte a přelijte přes cedník (zachytí možné sraženiny z vajec) do mísy s čokoládou. Míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Nechte zchladnout, pak nalijte na předpečený korpus.

5 Vraťte na 20 minut do ledničky, pak ozdobte ostružinami a uložte na pár hodin do chladu, aby se koláč rozležel. Před podáváním poprašte moučkovým cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/9

Apetit magazín

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti
  • Zajímavosti

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti

Pozitivní účinky kombuchy na lidský organismus jsou známy již tisíce let. Jedná se o fermentovaný nápoj, který je díky živým kulturám bohatý na probiotika, antioxidanty a mnoho dalších prospěšných látek. Jak si kombuchu připravit doma? ...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč