0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Švestkové řezy s mandlovo-ovesnou drobenkou

Švestkové řezy s mandlovo-ovesnou drobenkou

3.9 / 5. Počet hodnocení: 21
Do hodiny Snadné Na 1 koláč 23x23 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4705 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 656 g
Tuky 195 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Drobenkových koláčů nikdy není dost a tenhle je vespod křehký, uvnitř měkce povidlový a navrchu skvěle křupavý!

Suroviny

NA TĚSTO
mouka pšeničná hladká 200 g
sůl 1 špetka
máslo 150 g
změklé + trocha na vymazání
moučkový cukr 80 g
vanilkový extrakt 1 ČL
NA NÁPLŇ
švestky 800 g
vypeckované
badyán 0.5 hvězdičky
mletý
skořice 1 ČL
mletá
citronová štáva 1 PL
krupicový cukr 170 g
škrob 2 PL
kukuřičný
NA DROBENKU
třtinový cukr 100 g
mouka pšeničná hladká 50 g
ovesné vločky 50 g
jemné
mandle plátky 1 hrst
cca 40 g
sůl 1 špetka
máslo 60 g
nakrájené na kostky

1 Na drobenku smíchejte v míse cukr a mouku, vločky, mandle a sůl a přidejte máslo. Prsty zpracujte na drobenku a uložte do doby použití do ledničky.

2 Švestky dejte do hrnce, přidejte koření, lžíci citronové šťávy, přiklopte a na velmi mírném plameni duste, až ovoce začne pouštět šťávu. Průběžně míchejte a vařte, dokud se švestky nerozpadnou. Přisypte cukr smíchaný se škrobem. Míchejte a přiveďte k varu, pak vařte ještě pár minut, až směs zhoustne. Odstavte z ohně.

3 Troubu rozehřejte na 180°C. Přísady na těsto dejte do robotu s třecí metlou a spojte dohromady. Čtverhrannou formu o rozměrech 23x23 cm vymažte máslem a těsto do formy v rovnoměrně silné vrstvě natlačte a dlaní upěchujte. Vložte do trouby a nechte 10–15 minut péct, dokud nezačne zlátnout. Vyndejte těsto z trouby a vlijte na něj švestkovou náplň a posypte drobenkou. Vraťte do trouby a nechte ještě 20–30 minut péct.

4 Vyndejte z trouby a nechte vychladnout. Nakrájejte na řezy a podávejte. Uchovávejte v chladu, kde řezy vydrží 4 dny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/9

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit