Připravíme si 500 ml kuřecího vývaru, který necháme vychladnout. Uvaříme 8 vajec.
Do hrnce s dvojitým dnem ("mlíkáče") dáme kousek másla (cca 3 lžíce), Přidáme plnou lžici hladké mouky a orestujeme. Poté zalijeme vychladlým vývarem a necháme alespoň 10 minut provařovat.
Přidáme kopr, větší hrnek mléka a znovu provaříme. V hrnku si smícháme lžíci mouky se šlehačkou a přidáme do omáčky. Přidáme oloupané uvařené vejce, prohřejeme a dochutíme olí, octem a troškou cukru.
Pokud by byla omáčka příliš řídká, zahustíme troškou mléka, ve kterém rozmícháme lžíci mouky.
Podáváme s bramborem.
Suroviny
Porce
4
Suroviny
Porce
4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 575.5 kcal
- Bílkoviny 30 g
- Sacharidy 12 g
- Tuky 44.25 g