Suroviny
smetana ke šlehání
250
ml
vývar kuřecí
500
ml
kopr
mléko
300
ml
ocet
sůl
cukr
vejce
8
ks
brambory
Připravíme si 500 ml kuřecího vývaru, který necháme vychladnout. Uvaříme 8 vajec.
Do hrnce s dvojitým dnem ("mlíkáče") dáme kousek másla (cca 3 lžíce), Přidáme plnou lžici hladké mouky a orestujeme. Poté zalijeme vychladlým vývarem a necháme alespoň 10 minut provařovat.
Přidáme kopr, větší hrnek mléka a znovu provaříme. V hrnku si smícháme lžíci mouky se šlehačkou a přidáme do omáčky. Přidáme oloupané uvařené vejce, prohřejeme a dochutíme olí, octem a troškou cukru.
Pokud by byla omáčka příliš řídká, zahustíme troškou mléka, ve kterém rozmícháme lžíci mouky.
Podáváme s bramborem.