0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2302 kcal
Bílkoviny 120 g
Sacharidy 48 g
Tuky 177 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

smetana ke šlehání 250 ml
vývar kuřecí 500 ml
kopr
mléko 300 ml
ocet
sůl
cukr
vejce 8 ks
brambory

Připravíme si 500 ml kuřecího vývaru, který necháme vychladnout. Uvaříme 8 vajec. 

Do hrnce s dvojitým dnem ("mlíkáče") dáme kousek másla (cca 3 lžíce), Přidáme plnou lžici hladké mouky a orestujeme. Poté zalijeme vychladlým vývarem a necháme alespoň 10 minut provařovat. 

Přidáme kopr, větší hrnek mléka a znovu provaříme. V hrnku si smícháme lžíci mouky se šlehačkou a přidáme do omáčky. Přidáme oloupané uvařené vejce, prohřejeme a dochutíme olí, octem a troškou cukru.

Pokud by byla omáčka příliš řídká, zahustíme troškou mléka, ve kterém rozmícháme lžíci mouky. 

Podáváme s bramborem.

Autor: machetka

Apetit magazín

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?
  • Lidé a jídlo

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?

Someliér (nebo také sommeliér) vám v restauraci servíruje ideální víno k jídlu, které máte před sebou, a nejen to. Čím více budete o roli someliéra vědět, tím lépe budete moci plně využít jeho znalostí a zkušeností, až budete příště...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč