Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné

Suroviny

smetana ke šlehání 250 ml
vývar kuřecí 500 ml
kopr
mléko 300 ml
ocet
sůl
cukr
vejce 8 ks
brambory

Připravíme si 500 ml kuřecího vývaru, který necháme vychladnout. Uvaříme 8 vajec. 

Do hrnce s dvojitým dnem ("mlíkáče") dáme kousek másla (cca 3 lžíce), Přidáme plnou lžici hladké mouky a orestujeme. Poté zalijeme vychladlým vývarem a necháme alespoň 10 minut provařovat. 

Přidáme kopr, větší hrnek mléka a znovu provaříme. V hrnku si smícháme lžíci mouky se šlehačkou a přidáme do omáčky. Přidáme oloupané uvařené vejce, prohřejeme a dochutíme olí, octem a troškou cukru.

Pokud by byla omáčka příliš řídká, zahustíme troškou mléka, ve kterém rozmícháme lžíci mouky. 

Podáváme s bramborem.

Autor: machetka

Apetit magazín

Lískové trio: připravte si nugát, pralinky a nutellu
  • Suroviny

Lískové trio: připravte si nugát, pralinky a nutellu

Lískové oříšky jsou oblíbené díky své lahodné chuti a velkému množství zdraví prospěšných látek. Pokud potřebujete doplnit energii po cvičení nebo po pracovním výkonu, sáhněte po nich. Vytvořit si z nich můžete alternativy sladkých...
Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit