Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1465 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 240 g
Tuky 47 g
Vláknina 79 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Lehce nakyslá omáčka ke zmrzlině. Pokud máte rádi intenzivnější chutě, povařte jablka asi o pět minut déle.

Suroviny

jablka 4 ks
zelená Granny Smith či letní jablka, na kostky
citron 1 ks
med 2 PL
skořice 1 svitek
hřebíček 2 ks
rozinky 2 PL
vlašské ořechy 1 hrst
nahrubo
vanilková zmrzlina
či smetanová k podávání
1 Jablka pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědla. Dejte je spolu s ostatními přísadami do kastrůlku, podlijte 100 ml vody a přiklopené duste za občasného zamíchání 5–10 minut tak, aby jablka nasákla chutě, ale ještě se nerozpadala.

2 Vyjměte koření, rozdělte na vanilkovou zmrzlinu a ihned podávejte.

Apetit magazín

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...
5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...

Obchod Apetit