Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1447 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 237 g
Tuky 47 g
Vláknina 79 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehce nakyslá omáčka ke zmrzlině. Pokud máte rádi intenzivnější chutě, povařte jablka asi o pět minut déle.

Suroviny

zelená Granny Smith či letní jablka, na kostky
citron ½ ks
med 2 PL
skořice 1 svitek
nahrubo nasekané
vanilková zmrzlina
či smetanová k podávání

Postup

1

Jablka pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědla. Dejte je spolu s ostatními přísadami do kastrůlku, podlijte 100 ml vody a přiklopené duste za občasného zamíchání 5–10 minut tak, aby jablka nasákla chutě, ale ještě se nerozpadala.

2

Vyjměte koření, rozdělte na vanilkovou zmrzlinu a ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...