Názvu kořeněné kuře s rýží a květákem se nelekejte, jídlo sice kořeněné je, ale jen jemně, takže bude chutnat i dětem. Na závěr můžete sypat i hotovou smaženou cibulkou. My jsme to jednou zkusili a už sypeme pokaždé.
Suroviny
Postup
Smíchejte v misce sůl, pepř, kurkumu, papriku a římský kmín. Do větší mísy vložte kuře, česnek, plátky citronu a zasypte kořením. Promíchejte a nechte 2 hodiny marinovat.
Ve velkém hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a opečte na něm maso ze všech stran dozlatova, pak vyjměte a dejte stranou. Přidejte lžíci másla a opečte kolečka citronu, vyjměte a dejte stranou.
Vsypte rýži, promíchejte a zalijte vývarem. Posypte kořením garam masala, přiveďte k varu. Naskládejte na rýži kuřecí maso a kolečka citronu. Ztlumte oheň, přiklopte a duste, dokud není kuře měkké a rýže hotová, před koncem dušení přidejte růžičky květáku. (Můžete dusit i v troubě vyhřáté na 160 °C.)
Mezitím na další pánvi rozehřejte zbylou lžíci oleje, vsypte cibuli a na pomalém ohni ji zkaramelizujte. Cibulí zasypte jídlo, přiklopte a nechte pár minut odpočívat. Podávejte sypané lístky petrželky.