Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rychlá kuřecí korma
Rychlá kuřecí korma
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rychlá kuřecí korma

5/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2303 kcal
Bílkoviny 165 g
Sacharidy 144 g
Tuky 111 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Autentickou verzi na kuřecí kormu hledejte jinde, zde je varianta domácká, rychlá a pokud vynecháte chilli, i zcela nepálivá. Kupovaná korma pasta urychlí proces na maximum, pokud ji ale neseženete, dá se lehce nahradit.

Suroviny

rostlinný olej 2 PL
nakrájená na menší kousky
sůl
nakrájené najemno
zázvor (čerstvý) 5 cm
oloupaný a jemně nastrouhaný
česnek 3 stroužky
podrcené
hotová kořenicí pasta korma (např. značka Pataks, k dostání v prodejnách orientálních specialit) nebo směs koření (viz Něco navíc)
chilli sušené ¼ ČL
mleté
vývar kuřecí 300 ml
horký
nebo dýňový kořeněný džem
mandle plátky 1 hrst
opražené nasucho
koriandr čerstvý
lístky na posypání
k podávání

Postup

1

Rozehřejte na pánvi 1 lžíci oleje a opečte na něm osolené maso dozlatova. Vyjměte kuře z pánve a dejte stranou. Přidejte zbylý olej, všechno máslo a cibuli a opékejte, až začne cibule zlátnout. Vsypte zázvor a česnek a 1–2 minuty opékejte. Vložte do pánve pastu korma, chilli, míchejte a znovu chvíli opékejte. Pak přilijte vývar a přidejte čatní nebo džem. Vařte, až se vývar trochu zredukuje (asi 5–10 minut), pokud chcete omáčku dokonale hladkou, můžete v této fázi promixovat tyčovým mixérem.

2

Přilijte smetanu, promíchejte, vraťte do pánve kuře a společně prohřejte. Podávejte posypané plátky mandlí a lístky koriandru s plackami nebo rýží basmati.

NĚCO NAVÍC
Pozor na záměnu pasty s hotovou omáčkou korma, kterou rovněž najdete v orientálních specialitách. Pokud pastu neseženete, přidejte k cibuli, zázvoru a česneku 2 lžičky mletého římského kmínu, 2 lžičky mletého koriandru, 1 lžíci kurkumy, špetku mleté skořice, špetku mletého kardamomu a 250 g rajského protlaku a chvíli opékejte. Pak pokračujte dle receptu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/12

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...