Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rychlá kuřecí korma

Rychlá kuřecí korma
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rychlá kuřecí korma

5/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2303 kcal
Bílkoviny 165 g
Sacharidy 144 g
Tuky 111 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Autentickou verzi na kuřecí kormu hledejte jinde, zde je varianta domácká, rychlá a pokud vynecháte chilli, i zcela nepálivá. Kupovaná korma pasta urychlí proces na maximum, pokud ji ale neseženete, dá se lehce nahradit.

Suroviny

rostlinný olej 2 PL
nakrájená na menší kousky
sůl
nakrájené najemno
zázvor (čerstvý) 5 cm
oloupaný a jemně nastrouhaný
česnek 3 stroužky
podrcené
hotová kořenicí pasta korma (např. značka Pataks, k dostání v prodejnách orientálních specialit) nebo směs koření (viz Něco navíc)
chilli sušené ¼ ČL
mleté
vývar kuřecí 300 ml
horký
nebo dýňový kořeněný džem
mandle plátky 1 hrst
opražené nasucho
koriandr čerstvý
lístky na posypání
k podávání

Postup

1

Rozehřejte na pánvi 1 lžíci oleje a opečte na něm osolené maso dozlatova. Vyjměte kuře z pánve a dejte stranou. Přidejte zbylý olej, všechno máslo a cibuli a opékejte, až začne cibule zlátnout. Vsypte zázvor a česnek a 1–2 minuty opékejte. Vložte do pánve pastu korma, chilli, míchejte a znovu chvíli opékejte. Pak přilijte vývar a přidejte čatní nebo džem. Vařte, až se vývar trochu zredukuje (asi 5–10 minut), pokud chcete omáčku dokonale hladkou, můžete v této fázi promixovat tyčovým mixérem.

2

Přilijte smetanu, promíchejte, vraťte do pánve kuře a společně prohřejte. Podávejte posypané plátky mandlí a lístky koriandru s plackami nebo rýží basmati.

NĚCO NAVÍC
Pozor na záměnu pasty s hotovou omáčkou korma, kterou rovněž najdete v orientálních specialitách. Pokud pastu neseženete, přidejte k cibuli, zázvoru a česneku 2 lžičky mletého římského kmínu, 2 lžičky mletého koriandru, 1 lžíci kurkumy, špetku mleté skořice, špetku mletého kardamomu a 250 g rajského protlaku a chvíli opékejte. Pak pokračujte dle receptu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/12

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč