Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Olivoví šneci
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.9/5 Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Velmi snadné Na 12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3703 kcal
Bílkoviny 175 g
Sacharidy 380 g
Tuky 157 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Užívejte si léto se středomořskou kuchyní. Upečte si šneky s olivami, bazalkou a česnekem.

Související recepty

Suroviny

sůl 1 ČL
sůl
hrubozrnná na posypání
droždí sušené 7 g
1 sáček
olivový olej 5 PL
+ torchu na potření
bazalka 1 snítka
vypeckované
česnek 1 stroužek
ančovičky (konzerva) 4 ks
vypeckované

Postup

1

V míse smíchejte mouku, sůl, droždí, lžíci olivového oleje a 300 ml teplé vody. Vypracujte měkké těsto; důkladně ho deset minut hněťte, pak ho vložte do čisté mísy, zakryjte potravinářskou fólií a nechte na teplém místě kynout na dvojnásobný objem. Práci můžete svěřit i domácí pekárně.

2

Mezitím připravte náplň. Otrhejte bazalkové lístky, smíchejte je s černými olivami a rozmixujte tyčovým mixérem. Přidejte 4 lžíce olivového oleje, česnek a sardelky. Rozmačkejte nebo rozmixujte na hrubší pastu.

3

Troubu předehřejte na 220 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Těsto rozválejte na pomoučněném kuchyňském vále zhruba do obdélníku rozměru 30 × 40 cm. Navrch rozetřete olivovo-bazalkovou pastu, posypte celými zelenými olivami a zaviňte do rolády. Rozkrájejte ji na 12 kousků, dílky opatrně položte na plech, potřete zbylým olivovým olejem, přikryjte fólií a nechte ještě 20 minut nakynout. Sejměte fólii, posypte hrubou solí a pečte dvacet až pětadvacet minut dozlatova.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Apetit magazín