0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Olivoví šneci
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.9 / 5. Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Velmi snadné Na 12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3703 kcal
Bílkoviny 175 g
Sacharidy 380 g
Tuky 157 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Užívejte si léto se středomořskou kuchyní. Upečte si šneky s olivami, bazalkou a česnekem.

Suroviny

mouka pšeničná polohrubá 500 g
sůl 1 ČL
sůl
hrubozrnná na posypání
droždí sušené 7 g
1 sáček
olivový olej 5 PL
+ torchu na potření
bazalka 1 snítka
olivy černé 170 g
vypeckované
česnek 1 stroužek
ančovičky (konzerva) 4 ks
olivy zelené 50 g
vypeckované

1 V míse smíchejte mouku, sůl, droždí, lžíci olivového oleje a 300 ml teplé vody. Vypracujte měkké těsto; důkladně ho deset minut hněťte, pak ho vložte do čisté mísy, zakryjte potravinářskou fólií a nechte na teplém místě kynout na dvojnásobný objem. Práci můžete svěřit i domácí pekárně.

2 Mezitím připravte náplň. Otrhejte bazalkové lístky, smíchejte je s černými olivami a rozmixujte tyčovým mixérem. Přidejte 4 lžíce olivového oleje, česnek a sardelky. Rozmačkejte nebo rozmixujte na hrubší pastu.

3 Troubu předehřejte na 220 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Těsto rozválejte na pomoučněném kuchyňském vále zhruba do obdélníku rozměru 30 × 40 cm. Navrch rozetřete olivovo-bazalkovou pastu, posypte celými zelenými olivami a zaviňte do rolády. Rozkrájejte ji na 12 kousků, dílky opatrně položte na plech, potřete zbylým olivovým olejem, přikryjte fólií a nechte ještě 20 minut nakynout. Sejměte fólii, posypte hrubou solí a pečte dvacet až pětadvacet minut dozlatova.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Apetit magazín

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den
  • Tipy redakce

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den

Růst cen potravin nenahrává drahým surovinám, a tak jsme se rozhodli, že vám každý týden připravíme sedm skromných receptů, podle kterých můžete každý den uvařit nebo se alespoň inspirovat. Pojďte s námi vařit za pár korun, ale přesto...
Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč