Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 ()
Více než hodinu Na 12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3715 kcal
Bílkoviny 164 g
Sacharidy 379 g
Tuky 165 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Užívejte si léto se středomořskou kuchyní. Upečte si šneky s olivami, bazalkou a česnekem.

Suroviny

mouka pšeničná polohrubá 500 g
sůl 1 ČL
hrůbá sůl na posypání
7 g
sušené droždí 1 sáček
olivový olej 5 PL
bazalka 1 snítka
olivy černé 170 g
vypeckované
česnek 1 stroužek
sardelky 4 ks
olivy zelené 50 g
vypeckované
1 V míse smíchejte mouku, sůl, droždí, lžíci olivového oleje a 300 ml teplé vody. Vypracujte měkké těsto; důkladně ho deset minut hněťte, pak ho vložte do čisté mísy, zakryjte potravinářskou fólií a nechte na teplém místě kynout na dvojnásobný objem. Práci můžete svěřit i domácí pekárně.

2
Mezitím připravte náplň. Otrhejte bazalkové lístky, smíchejte je s černými olivami a rozmixujte tyčovým mixérem. Přidejte 4 lžíce olivového oleje, česnek a sardelky. Rozmačkejte nebo rozmixujte na hrubší pastu.

3 Troubu předehřejte na 220 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Těsto rozválejte na pomoučněném kuchyňském vále zhruba do obdélníku rozměru 30 × 40 cm. Navrch rozetřete olivovo-bazalkovou pastu, posypte celými zelenými olivami a zaviňte do rolády. Rozkrájejte ji na 12 kousků, dílky opatrně položte na plech, potřete zbylým olivovým olejem, přikryjte fólií a nechte ještě 20 minut nakynout. Sejměte fólii, posypte hrubou solí a pečte dvacet až pětadvacet minut dozlatova.

Apetit magazín

5 triků, jak připravit zdravější dezerty
  • Novinky a zajímavosti

5 triků, jak připravit zdravější dezerty

Pečete rádi a hodně? Možná jste už přemýšleli o tom, jak své pekařské a cukrářské počiny připravovat trochu ‚zdravěji‘. Dobrá zpráva je, že pár triků pro ulehčení svědomí existuje, a přesto si pochutnáte... Pojďte si s námi některé fígle...
K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...

Obchod Apetit