Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krevetové pohárky s avokádem

Krevetové pohárky s avokádem

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2058 kcal
Bílkoviny 139 g
Sacharidy 38 g
Tuky 143 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Báječné mořské plody s krémovou smetanovou peřinkou

Suroviny

oloupaná, vypeckovaná, na malé kostičky
ze dvou citronů, lze nahradit limetovouze 4 limet
12 ks
třešňová rajčátka nadrobno
pažitka 4 PL
nasekaná
trocha
sůl
pepř
čerstvě mletý
krevety 600 g
velké, oloupané, doměkka spařené
lze nahradit zakysanou smetanou 20%
bageta
ogrilovaná, na plátky, pokapaná olivovým olejem

Postup

1

1 Avokádo dejte do mísy a přelijte je citrusovou šťávou. Přimíchejte rajčata, polovinu pažitky i tabasco a dochuťte solí a pepřem. Crème fraîche smíchejte s druhou polovinou pažitky a osolte.

2 Krevety rozdělte do dvanácti skleniček nebo skleněných misek, navrch dejte ochucené avokádo a přes to ještě peřinu z crème fraîche. Pohárky ozdobte pažitkou a dejte na dvě hodiny chladit. Podávejte s plátky ogrilované bagety.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/1

Komentáře

02.10.2014 23:36

Recept je eufemisticky řečeno trochu zmatený. V úvodu je uvedeno, že je pro šest osob, poté se mají krevety rozdělit do 12 skleniček. Tabasco je ve výčtu ingrediencí uvedeno jen na ozdobu, poté se má přidat i k podkladu poháru. Rozhodně nedoporučuji podle něj postupovat. Stejný recept vyšel i v časopisu Albertu, pravda později, ale správně. A výsledek byl výborný.

02.10.2015 16:14

Milá Stanislavo, recept rozdělujete do 12 skleniček, protože se jedná o chuťovky na bufetový stůl. Počítá se tedy s dvěma skleničkami na osobu. V receptu se na ozdobu používá pažitka, nikoliv tabasco.

Apetit magazín

KVÍZ: Dovolená v Řecku aneb znáte víc než olivy a musaku?
  • Kvízy

KVÍZ: Dovolená v Řecku aneb znáte víc než olivy a musaku?

Řecká kuchyně vychází především z čerstvých surovin. Základem mnoha pokrmů je zelenina a sýr. Tradiční recepty tak pracují například s olivami, rajčaty, česnekem a sýrem feta. Tím však výčet nekončí. Vyzkoušejte si, kolik toho o řecké...