0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krevetové pohárky s avokádem

Krevetové pohárky s avokádem

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2058 kcal
Bílkoviny 139 g
Sacharidy 38 g
Tuky 143 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Báječné mořské plody s krémovou smetanovou peřinkou

Suroviny

avokádo 4 ks
oloupaná, vypeckovaná, na malé kostičky
citronová štáva
ze dvou citronů, lze nahradit limetovouze 4 limet
12 ks
třešňová rajčátka nadrobno
pažitka 4 PL
nasekaná
tabasco
trocha
sůl
pepř
čerstvě mletý
krevety 600 g
velké, oloupané, doměkka spařené
zakysaná smetana 300 g
lze nahradit zakysanou smetanou 20%
bageta
ogrilovaná, na plátky, pokapaná olivovým olejem

1 Avokádo dejte do mísy a přelijte je citrusovou šťávou. Přimíchejte rajčata, polovinu pažitky i tabasco a dochuťte solí a pepřem. Crème fraîche smíchejte s druhou polovinou pažitky a osolte.

2 Krevety rozdělte do dvanácti skleniček nebo skleněných misek, navrch dejte ochucené avokádo a přes to ještě peřinu z crème fraîche. Pohárky ozdobte pažitkou a dejte na dvě hodiny chladit. Podávejte s plátky ogrilované bagety.

 

Komentáře

Stanislava Přibylová

Recept je eufemisticky řečeno trochu zmatený. V úvodu je uvedeno, že je pro šest osob, poté se mají krevety rozdělit do 12 skleniček. Tabasco je ve výčtu ingrediencí uvedeno jen na ozdobu, poté se má přidat i k podkladu poháru. Rozhodně nedoporučuji podle něj postupovat. Stejný recept vyšel i v časopisu Albertu, pravda později, ale správně. A výsledek byl výborný.

Jana Kopřivová

Milá Stanislavo, recept rozdělujete do 12 skleniček, protože se jedná o chuťovky na bufetový stůl. Počítá se tedy s dvěma skleničkami na osobu. V receptu se na ozdobu používá pažitka, nikoliv tabasco.

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit