Báječné mořské plody s krémovou smetanovou peřinkou
Suroviny
avokádo
4
ks
oloupaná, vypeckovaná, na malé kostičky
ze dvou citronů, lze nahradit limetovouze 4 limet
12
ks
třešňová rajčátka nadrobno
pažitka
4
PL
nasekaná
trocha
sůl
pepř
čerstvě mletý
krevety
600
g
velké, oloupané, doměkka spařené
zakysaná smetana
300
g
lze nahradit zakysanou smetanou 20%
bageta
ogrilovaná, na plátky, pokapaná olivovým olejem
Postup
1
1 Avokádo dejte do mísy a přelijte je citrusovou šťávou. Přimíchejte rajčata, polovinu pažitky i tabasco a dochuťte solí a pepřem. Crème fraîche smíchejte s druhou polovinou pažitky a osolte.
2 Krevety rozdělte do dvanácti skleniček nebo skleněných misek, navrch dejte ochucené avokádo a přes to ještě peřinu z crème fraîche. Pohárky ozdobte pažitkou a dejte na dvě hodiny chladit. Podávejte s plátky ogrilované bagety.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Silvestrovské menu(6 receptů )
Komentáře
Recept je eufemisticky řečeno trochu zmatený. V úvodu je uvedeno, že je pro šest osob, poté se mají krevety rozdělit do 12 skleniček. Tabasco je ve výčtu ingrediencí uvedeno jen na ozdobu, poté se má přidat i k podkladu poháru. Rozhodně nedoporučuji podle něj postupovat. Stejný recept vyšel i v časopisu Albertu, pravda později, ale správně. A výsledek byl výborný.
Milá Stanislavo, recept rozdělujete do 12 skleniček, protože se jedná o chuťovky na bufetový stůl. Počítá se tedy s dvěma skleničkami na osobu. V receptu se na ozdobu používá pažitka, nikoliv tabasco.