Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Křupavé brambory s jablky

Křupavé brambory s jablky

5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1769 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 179 g
Tuky 96 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Přílohy jinak!

Suroviny

hořčice dijonská 2 PL
velké, rozčtvrcené
olivový olej 100 ml
bez jádřinců, nakrájené na 6 dílků
Ve větším hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Zamíchejte do ní 2 lžíce dijonské hořčice, přisypte 8 velkých rozčtvrcených brambor a sedm minut je povařte. Pak je slijte a přímo v hrnci zakapejte 100 ml olivového oleje. Bramborami zamíchejte, aby se v oleji obalily ze všech stran, a odkryté je nechte vychladnout. Půl hodiny předtím, než se dopeče vepřové, vložte brambory pod mřížku do pekáče. Po dvaceti minutách k nim přidejte 2 jablka (zbavená jádřinců a každé nakrájené na 6 dílků). Zatímco vepřové odpočívá na prkénku, vraťte brambory s jablky do trouby na dalších dvacet minut; během pečení je jednou obraťte. Dochuťte solí a pepřem a podávejte.


Komentáře

13.09.2007 20:27
Recept se nachází v č.1/07, str.61

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč