Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Křupavé brambory s jablky

Křupavé brambory s jablky

5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1769 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 179 g
Tuky 96 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Přílohy jinak!

Suroviny

hořčice dijonská 2 PL
velké, rozčtvrcené
olivový olej 100 ml
bez jádřinců, nakrájené na 6 dílků

Postup

1
Ve větším hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Zamíchejte do ní 2 lžíce dijonské hořčice, přisypte 8 velkých rozčtvrcených brambor a sedm minut je povařte. Pak je slijte a přímo v hrnci zakapejte 100ml olivového oleje. Bramborami zamíchejte, aby se v oleji obalily ze všech stran, a odkryté je nechte vychladnout. Půl hodiny předtím, než se dopeče vepřové, vložte brambory pod mřížku do pekáče. Po dvaceti minutách k nim přidejte 2 jablka (zbavená jádřinců a každé nakrájené na 6 dílků). Zatímco vepřové odpočívá na prkénku, vraťte brambory s jablky do trouby na dalších dvacet minut; během pečení je jednou obraťte. Dochuťte solí a pepřem a podávejte.


Komentáře

13.09.2007 20:27
Recept se nachází v č.1/07, str.61

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...