0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sekaná z hub

Sekaná z hub

3.4 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 20 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1805 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 168 g
Tuky 72 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vegetariánská sekaná.

Suroviny

máslo 3 PL
a trocha do pekáče
cibule 1 ks
menší, pokrájená nadrobno
houby 500 g
lesní, očištěné a pokrájené
housky 3 ks
namočená v mléku
mléko 200 ml
vejce 2 ks
česnek 2 stroužky
1.  Předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. V pánvi rozehřejte máslo, zpěňte na něm cibulku, přidejte houby a asi deset minut duste.

2.  Mezitím z housek vymačkejte mléko, vložte je do misky a rozklepněte k nim vejce (trochu si nechte stranou na potření). Přidejte prolisovaný česnek, kmín, podušené houby, sůl, pepř, petrželku a podle potřeby zahustěte strouhankou tak, abyste mohli ze směsi vytvarovat šišku.

3.  V pekáčku rozehřejte trochu másla a vložte do něj šišku sekané. Potřete ji zbytkem prošlehaného vajíčka a pečte v troubě asi půl hodiny. Podávejte s vařenými bramborami nebo našlehanou bramborovou kaší.

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit