Kuře na kari je česká obdoba indických receptů, kterou u nás milujeme. Jde o rychlovku, kterou můžete připravit jako večeři nebo oběd. Pokud chcete exotičtější chuť, přidejte místo smetany kokosové mléko, přidat můžete i různou zeleninu, třeba cuketu nebo pórek. Podávejte s rýží nebo těstovinami.
Suroviny
kuřecí prsa
500
g
sůl
kari koření
2
PL
nebo podle chuti
cibule
1
ks
velká
rostlinný olej
3
PL
smetana ke šlehání
300
ml
rýže
k podávání
Postup
1
Kuřecí prsa nakrájejte na kostičky, nasolte a posypte jednou lžící kari koření.
2
Cibuli také nakrájejte na kostičky a osmahněte ji na rozpáleném oleji v pánvi.
3
Na cibulku nalijte smetanu, do které přidejte druhou lžíci kari. Když se začne omáčka vařit, vhoďte do ní kuřecí maso a vařte do zhoustnutí asi 12 minut. Pokud je omáčka příliš hustá, zřeďte ji mlékem.
4
Servírujte s rýží.
Foto: Unsplash/Charles Deluvio