0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pikantní kuřecí pekáček s cizrnou a batáty

Pikantní kuřecí pekáček s cizrnou a batáty

4.4 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3759 kcal
Bílkoviny 219 g
Sacharidy 121 g
Tuky 261 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Spojení batátů, harissy a cizrny nikdy nezklame, zvláště když je zvýrazníte citronovou šťávou a olivami – po téhle pikantní dobrotě se jen zapráší!

Suroviny

kuřecí stehna 1 kg
nejlépe horních, nebo celých, rozdělených v kloubu
olivový olej 4 PL
+ na pokapání
citron 2 ks
z 1 nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva, 1 nakrájený na silnější plátky
2 PL
ostrá pasta harissa nebo víc podle chuti
med 1 PL
batáty 2 ks
středně velké , oloupané a nakrájené na větší kostky
cibule 1 ks
nakrájená na klínky
cizrna 1
malá, propláchnutá a okapaná
sůl
pepř
čerstvě mletý
sýr feta 100 g
rozdrobené
olivy zelené hrst
rozpůlených a zbavených pecek
K PODÁVÁNÍ
jogurt řeckého typu
máta lístky
lze nahradit koriandrem

1 Předehřejte troubu na 180°C. Kuřecí stehna obalte ve směsi 2 lžic oleje, citronové šťávy, harissy a medu a nechte je 10 minut rozležet.

2 Mezitím všechny ostatní suroviny až po cizrnu včetně promíchejte v hlubším plechu nebo pekáčku, přidejte marinované maso, osolte, opepřete a vše promíchejte se zbývajícími 2 lžícemi oleje. Vložte do trouby a pečte, dokud není maso dokonale propečené a pěkně zlatavé. Během pečení obracejte, v případě potřeby podlijte trochou vody a chvilku před koncem pečení přidejte do pekáčku olivy a rozdrobený sýr.

3 Hotový pokrm vyjměte z trouby, pokapejte olivovým olejem a podávejte s řeckým jogurtem a bylinkami. Ideální přílohou je indický chléb naan, ale poslouží i obyčejná světlá bageta.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/10

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit