kuře s citronem

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

kuře s citronem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1845 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 260 g
Tuky 50 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

kuře 1 ks
menší
brambory 10 ks
cibule 1 ks
česnek 1
citron 6 ks
rozmarýn
několik snítek
sůl
olivový olej 3 PL
máslo 0.5 PL

Postup: Kuře omyjte, očistěte od peří a nechte odpočinout. Česnek oloupejte, nasekejte najemno a dejte do misky. K němu přidejte najemno nasekaný rozmarýn a kvalitní olivový olej. Nakonec do marinády přilejte šťávu ze dvou citronů a přisypte sůl. Do hrnce s vroucí vodou dejte jeden celý citron a nechte ho asi 5 minut povařit. Vyndejte ho, propíchejte a dejte do vnitřku kuřete. Kuře dejte do pekáčku a celý jeho povrch důkladně promažte připravenou marinádou. Nebojte se směs do kuřete důkladně vmasírovat. Nakonec kuře obsypte zbylými citrony pokrájenými na plátky nebo na měsíčky. Kuře dejte péct do přehřáté trouby na 180 °C asi na 1 až 1,5 hodiny.

Autor: ilonak

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit