0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře ve vlastním župánku

Kuře ve vlastním župánku

5/5 Počet hodnocení: 1
Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 918 kcal
Bílkoviny 87 g
Sacharidy 3 g
Tuky 59 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Záleží jen na vás, čím kuřecí kůži kromě masa naplníte.

Suroviny

kuře 1 ks
chlazené, o váze cca 1,5 kg
máslo
podle chuti
Na nádivku
200 g
drůbeží játra
vejce 4 ks
šunka 100 g
nakrájená
na plátky
mražený zelený hrášek podle chuti
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
1 Kuře stáhněte z kůže. Kůži nesmíte nikde poškodit. Ostrým nožem odsekněte klouby od stehýnek. Rovněž odřízněte křídla tak, aby zbyla jen část ramínek. Rukou opatrně uvolněte kůži kolem břišního otvoru a stehýnek. Pak pokračujte na prsou a na zádech. Kůži převraťte naruby a stahujte zvolna přes ramínka. Pak nití či kuchyňským provázkem pevně zavažte všechny otvory, které v kůži jsou – po krku, křídlech, stehýnkách. Kůži trochu osolte a převraťte zpět na lícní stranu. Břišním otvorem budete plnit kůži nádivkou. Z kuřete pečlivě okrájejte maso (skelet se hodí na vývar).

2 Na nádivku smíchejte nakrájené maso z kuřete, drůbeží játra, vejce a šunku, žampiony a hrášek. Naplňte kůži a dobře ji zavažte či zašijte, pomažte máslem a na pekáčku zformujte do podoby kuřete. Kuře pokud možno podložte dvěma nebo třemi špejlemi, aby kůže neležela  přímo na pekáčku. Upečte dočervena při teplotě 180 °C. Krájejte zastudena nebo velmi ostrým nožem.

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč