Záleží jen na vás, čím kuřecí kůži kromě masa naplníte.
Postup
1
1 Kuře stáhněte z kůže. Kůži nesmíte nikde poškodit. Ostrým nožem odsekněte klouby od stehýnek. Rovněž odřízněte křídla tak, aby zbyla jen část ramínek. Rukou opatrně uvolněte kůži kolem břišního otvoru a stehýnek. Pak pokračujte na prsou a na zádech. Kůži převraťte naruby a stahujte zvolna přes ramínka. Pak nití či kuchyňským provázkem pevně zavažte všechny otvory, které v kůži jsou - po krku, křídlech, stehýnkách. Kůži trochu osolte a převraťte zpět na lícní stranu. Břišním otvorem budete plnit kůži nádivkou. Z kuřete pečlivě okrájejte maso (skelet se hodí na vývar).
2 Na nádivku smíchejte nakrájené maso z kuřete, drůbeží játra, vejce a šunku, žampiony a hrášek. Naplňte kůži a dobře ji zavažte či zašijte, pomažte máslem a na pekáčku zformujte do podoby kuřete. Kuře pokud možno podložte dvěma nebo třemi špejlemi, aby kůže neležela přímo na pekáčku. Upečte dočervena při teplotě 180 °C. Krájejte zastudena nebo velmi ostrým nožem.
2 Na nádivku smíchejte nakrájené maso z kuřete, drůbeží játra, vejce a šunku, žampiony a hrášek. Naplňte kůži a dobře ji zavažte či zašijte, pomažte máslem a na pekáčku zformujte do podoby kuřete. Kuře pokud možno podložte dvěma nebo třemi špejlemi, aby kůže neležela přímo na pekáčku. Upečte dočervena při teplotě 180 °C. Krájejte zastudena nebo velmi ostrým nožem.