Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře ve vlastním župánku

Kuře ve vlastním župánku

5/5 Počet hodnocení: 1
Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 918 kcal
Bílkoviny 87 g
Sacharidy 3 g
Tuky 59 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Záleží jen na vás, čím kuřecí kůži kromě masa naplníte.

Související recepty

Suroviny

kuře 1 ks
chlazené, o váze cca 1,5 kg
podle chuti
Na nádivku
200 g
drůbeží játra
vejce 4 ks
šunka 100 g
nakrájená
na plátky
mražený zelený hrášek podle chuti
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1
1 Kuře stáhněte z kůže. Kůži nesmíte nikde poškodit. Ostrým nožem odsekněte klouby od stehýnek. Rovněž odřízněte křídla tak, aby zbyla jen část ramínek. Rukou opatrně uvolněte kůži kolem břišního otvoru a stehýnek. Pak pokračujte na prsou a na zádech. Kůži převraťte naruby a stahujte zvolna přes ramínka. Pak nití či kuchyňským provázkem pevně zavažte všechny otvory, které v kůži jsou - po krku, křídlech, stehýnkách. Kůži trochu osolte a převraťte zpět na lícní stranu. Břišním otvorem budete plnit kůži nádivkou. Z kuřete pečlivě okrájejte maso (skelet se hodí na vývar).

2 Na nádivku smíchejte nakrájené maso z kuřete, drůbeží játra, vejce a šunku, žampiony a hrášek. Naplňte kůži a dobře ji zavažte či zašijte, pomažte máslem a na pekáčku zformujte do podoby kuřete. Kuře pokud možno podložte dvěma nebo třemi špejlemi, aby kůže neležela přímo na pekáčku. Upečte dočervena při teplotě 180 °C. Krájejte zastudena nebo velmi ostrým nožem.

Apetit magazín