Kuřecí stehna s česnekem, pórkem a fenyklem tvoří neotřelou kombinaci. Chorizo můžete v receptu nahradit jinou oblíbenou klobásou, případně slaninou.
Postup
1
1 Ve velké pánvi rozpalte olej a ze všech stran na něm osmahněte maso, aby se zatáhlo a lehce zezlátlo. Kuře vyjměte a dejte stranou. V pánvi nechte trochu oleje a přidejte na něj fenykl a chorizo. Osmahněte, občas promíchejte, a v momentě, kdy fenykl začne měknout a lehce se zabarvovat, přidejte pórek a asi tři minuty opékejte. Pak vsypte česnek a papriku, zpěňte, zalijte sherry, nechte minutu probublávat,
zamíchejte a osolte a opepřete.
2 Troubu předehřejte na 180 °C. Opečenou směs zeleniny rozdělte do dvou zapékacích misek, navrch rozprostřete rajčata a na ně rozdělte kuřecí stehna. Pod alobalem pečte dvacet minut, dokud kuře není krásně měkké. Během pečení několikrát zkontrolujte, zda se zelenina příliš nevysušila, případně podlijte vodou.
3 Po dvaceti minutách odkryjte alobal a teplotu trouby zvyšte na 200 °C. Kuřecí maso osolte, opepřete a poklaďte hoblinkami másla. Pečte dalších 20-30 minut, aby byla kůže krásně křupavá. Před podáváním ozdobte koriandrem. Servírujte se salátem z nových brambor.
zamíchejte a osolte a opepřete.
2 Troubu předehřejte na 180 °C. Opečenou směs zeleniny rozdělte do dvou zapékacích misek, navrch rozprostřete rajčata a na ně rozdělte kuřecí stehna. Pod alobalem pečte dvacet minut, dokud kuře není krásně měkké. Během pečení několikrát zkontrolujte, zda se zelenina příliš nevysušila, případně podlijte vodou.
3 Po dvaceti minutách odkryjte alobal a teplotu trouby zvyšte na 200 °C. Kuřecí maso osolte, opepřete a poklaďte hoblinkami másla. Pečte dalších 20-30 minut, aby byla kůže krásně křupavá. Před podáváním ozdobte koriandrem. Servírujte se salátem z nových brambor.