0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře na chorizu a pórku

Kuře na chorizu a pórku

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Pro 10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3661 kcal
Bílkoviny 245 g
Sacharidy 84 g
Tuky 254 g
Vláknina 46 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Kuřecí stehna s česnekem, pórkem a fenyklem tvoří neotřelou kombinaci. Chorizo můžete v receptu nahradit jinou oblíbenou klobásou, případně slaninou.

Suroviny

olivový olej 2 PL
oloupané, nakrájené na dílky
chorizo 200 g
na kolečka
pórek 5 ks
tence pokrájený
česnek 6 stroužek
na plátky
2 PL
pálivá paprika
150 ml
suché sherry
rajče 750 g
velká, rozčtvrcená
sůl
mořská
pepř
máslo
hoblinky
koriandr čerstvý 1 svazek
1 Ve velké pánvi rozpalte olej a ze všech stran na něm osmahněte maso, aby se zatáhlo a lehce zezlátlo. Kuře vyjměte a dejte stranou. V pánvi nechte trochu oleje a přidejte na něj fenykl a chorizo. Osmahněte, občas promíchejte, a v momentě, kdy fenykl začne měknout a lehce  se zabarvovat, přidejte pórek a asi tři minuty opékejte. Pak vsypte česnek a papriku, zpěňte, zalijte sherry, nechte minutu probublávat,
zamíchejte a osolte a opepřete.

2 Troubu předehřejte na 180 °C. Opečenou směs zeleniny rozdělte do dvou zapékacích misek, navrch rozprostřete rajčata a na ně rozdělte kuřecí stehna. Pod alobalem pečte dvacet minut, dokud kuře není krásně měkké. Během pečení několikrát zkontrolujte, zda se zelenina příliš nevysušila, případně podlijte vodou.

3
Po dvaceti minutách odkryjte alobal a teplotu trouby zvyšte na 200 °C. Kuřecí maso osolte, opepřete a poklaďte hoblinkami másla. Pečte dalších 20–30 minut, aby byla kůže krásně křupavá. Před podáváním ozdobte koriandrem. Servírujte se salátem z nových brambor.

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč