Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Pro 10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3661 kcal
Bílkoviny 245 g
Sacharidy 84 g
Tuky 254 g
Vláknina 46 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Kuřecí stehna s česnekem, pórkem a fenyklem tvoří neotřelou kombinaci. Chorizo můžete v receptu nahradit jinou oblíbenou klobásou, případně slaninou.

Suroviny

olivový olej 2 PL
oloupané, nakrájené na dílky
chorizo 200 g
na kolečka
pórek 5 ks
tence pokrájený
česnek 6 stroužek
na plátky
2 PL
pálivá paprika
150 ml
suché sherry
rajče 750 g
velká, rozčtvrcená
sůl
mořská
pepř
hoblinky
koriandr čerstvý 1 svazek

Postup

1
1 Ve velké pánvi rozpalte olej a ze všech stran na něm osmahněte maso, aby se zatáhlo a lehce zezlátlo. Kuře vyjměte a dejte stranou. V pánvi nechte trochu oleje a přidejte na něj fenykl a chorizo. Osmahněte, občas promíchejte, a v momentě, kdy fenykl začne měknout a lehce se zabarvovat, přidejte pórek a asi tři minuty opékejte. Pak vsypte česnek a papriku, zpěňte, zalijte sherry, nechte minutu probublávat,
zamíchejte a osolte a opepřete.

2 Troubu předehřejte na 180 °C. Opečenou směs zeleniny rozdělte do dvou zapékacích misek, navrch rozprostřete rajčata a na ně rozdělte kuřecí stehna. Pod alobalem pečte dvacet minut, dokud kuře není krásně měkké. Během pečení několikrát zkontrolujte, zda se zelenina příliš nevysušila, případně podlijte vodou.

3 Po dvaceti minutách odkryjte alobal a teplotu trouby zvyšte na 200 °C. Kuřecí maso osolte, opepřete a poklaďte hoblinkami másla. Pečte dalších 20-30 minut, aby byla kůže krásně křupavá. Před podáváním ozdobte koriandrem. Servírujte se salátem z nových brambor.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Apetit magazín