Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4/5 Počet hodnocení: 19
Do 30 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2630 kcal
Bílkoviny 205 g
Sacharidy 30 g
Tuky 184 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Skvělá a rychlá večeře pro chladné zimní dny.

Suroviny

olivový olej 1 PL
vykoštěné, bez kůže, lze nahradit 3 - 4 kuřecími stehenními řízky, na kousky
rozmarýn snítka
lístky, najemno
na kolečka
česnek 3 stroužky
na plátky
ančovičky (konzerva) 2
nasekané
rajče 400 g
sekaná, konzerva
kapary 1 PL
slité, propláchlé
sůl
pepř

Postup

1
1 Polovinu oleje zahřejte v nepřilnavé pánvi a opečte v ní kuře ze všech stran dozlatova. Vsypte polovinu rozmarýnu, promíchejte a maso přendejte na talíř.

2 Na stejné pánvi zahřejte zbývající olej a opatrně na něm pět minut opékejte cibuli doměkka. Přidejte česnek, ančovičky a zbývající rozmarýn. Opékejte ještě pár minut, aby se rozvoněly. Vlijte rajčata a vsypte kapary, přidejte víno nebo 75 ml vody. Přiveďte k varu a pak do směsi vložte opečené maso. Přiklopte a zvolna vařte asi dvacet minut, aby se kuře provařilo. Osolte a opepřete a podávejte se zeleným listovým salátem a křupavým chlebem.

Komentáře

12.05.2010 20:40
Ahoj, díky za pěknej recept. Jen se chci zeptat ty rajčata neloupaná?? Kůrka nevadí, proč?

Apetit magazín