0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.1 / 5. Počet hodnocení: 14
Do 30 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2630 kcal
Bílkoviny 205 g
Sacharidy 30 g
Tuky 184 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Skvělá a rychlá večeře pro chladné zimní dny.

Suroviny

olivový olej 1 PL
kuřecí stehna spodní 8 ks
vykoštěné, bez kůže, lze nahradit 3 - 4 kuřecími stehenními řízky, na kousky
rozmarýn snítka
lístky, najemno
cibule červená 1 ks
na kolečka
česnek 3 stroužky
na plátky
ančovičky (konzerva) 2
nasekané
rajče 400 g
sekaná, konzerva
kapary 1 PL
slité, propláchlé
víno červené 75 ml
sůl
pepř
1 Polovinu oleje zahřejte v nepřilnavé pánvi a opečte v ní kuře ze všech stran dozlatova. Vsypte polovinu rozmarýnu, promíchejte a maso přendejte na talíř.

2 Na stejné pánvi zahřejte zbývající olej a opatrně na něm pět minut opékejte cibuli doměkka. Přidejte česnek, ančovičky a zbývající rozmarýn. Opékejte ještě pár minut, aby se rozvoněly. Vlijte rajčata a vsypte kapary, přidejte víno nebo 75 ml vody. Přiveďte k varu a pak do směsi vložte opečené maso. Přiklopte a zvolna vařte asi dvacet minut, aby se kuře provařilo. Osolte a opepřete a podávejte se zeleným listovým salátem a křupavým chlebem.

Komentáře

Anonym

Ahoj, díky za pěknej recept. Jen se chci zeptat ty rajčata neloupaná?? Kůrka nevadí, proč?

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit