Skvělá a rychlá večeře pro chladné zimní dny.
Suroviny
olivový olej
1
PL
kuřecí stehna spodní
8
ks
vykoštěné, bez kůže, lze nahradit 3 - 4 kuřecími stehenními řízky, na kousky
rozmarýn
snítka
lístky, najemno
cibule červená
1
ks
na kolečka
česnek
3
stroužky
na plátky
ančovičky (konzerva)
2
nasekané
rajče
400
g
sekaná, konzerva
kapary
1
PL
slité, propláchlé
víno červené
75
ml
sůl
pepř
Postup
1
1 Polovinu oleje zahřejte v nepřilnavé pánvi a opečte v ní kuře ze všech stran dozlatova. Vsypte polovinu rozmarýnu, promíchejte a maso přendejte na talíř.
2 Na stejné pánvi zahřejte zbývající olej a opatrně na něm pět minut opékejte cibuli doměkka. Přidejte česnek, ančovičky a zbývající rozmarýn. Opékejte ještě pár minut, aby se rozvoněly. Vlijte rajčata a vsypte kapary, přidejte víno nebo 75 ml vody. Přiveďte k varu a pak do směsi vložte opečené maso. Přiklopte a zvolna vařte asi dvacet minut, aby se kuře provařilo. Osolte a opepřete a podávejte se zeleným listovým salátem a křupavým chlebem.
2 Na stejné pánvi zahřejte zbývající olej a opatrně na něm pět minut opékejte cibuli doměkka. Přidejte česnek, ančovičky a zbývající rozmarýn. Opékejte ještě pár minut, aby se rozvoněly. Vlijte rajčata a vsypte kapary, přidejte víno nebo 75 ml vody. Přiveďte k varu a pak do směsi vložte opečené maso. Přiklopte a zvolna vařte asi dvacet minut, aby se kuře provařilo. Osolte a opepřete a podávejte se zeleným listovým salátem a křupavým chlebem.
Komentáře