Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře z jedné pánve se smetanovou omáčkou, žampiony a gnocchi
Kuře z jedné pánve se smetanovou omáčkou, žampiony a gnocchi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuře z jedné pánve se smetanovou omáčkou, žampiony a gnocchi

4.6/5 Počet hodnocení: 15
Do 45 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3962 kcal
Bílkoviny 257 g
Sacharidy 239 g
Tuky 204 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Smetana je základ úspěchu, ať už ji přilijete kamkoli. To samé platí o jídlech z jedné pánve – během náročného týdne jsou naší univerzální záchranou. Tentokrát jsme kouzlo smetany a jídla z jedné pánve spojili do kuřete se smetanovou omáčkou, žampiony a gnocchi.

Suroviny

sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
nakrájená nadrobno
větší překrojte
česnek 2 stroužky
nakrájené na plátky
nasekaný nahrubo, nebo kapusta, nasekaná nahrubo
tymián 3 snítky
oregano 1 ČL
vývar kuřecí 250 ml
gnocchi bramborové 500 g
chlazené
nastrouhaná
parmazán ½ hrnku
nastrouhaný

Postup

1

Kuřecí prsa osolte, opepřete a opečte na lžíci oleje v pánvi z obou stran dozlatova. Vyjměte je.

2

Do pánve přidejte zbylý olej a vsypte cibuli a žampiony. Zvolna opékejte, aby cibule zezlátla. Přidejte česnek, kadeřávek nebo kapustu, tymián, oregano a ještě chvíli opékejte. Podlijte vývarem a odškrábněte vše připečené. Vlijte smetanu, vsypte noky, vraťte kuře do pánve a nechte zvolna cca 10 minut vařit, aby bylo kuře i noky hotové. Kuře vyjměte a nakrájejte. Vmíchejte mozzarelu, parmazán, vraťte kuře a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Recept můžete volně obměňovat – kuře nahradit krůtou, kapustu či kadeřávek špenátem a žampiony lesními houbami – čerstvými i sušenými (předem namočenými). A pokud máte v mrazáku vlastní šišky nebo noky, stačí je jen přidat do omáčky a nechat přihřát. Pokud chcete kapustu či kadeřávek zachovat svěží, nevařte jej v omáčce, ale spařte ho v hrnci s vroucí vodou a dejte zchladit do vody ledové, tak si zachová barvu. V omáčce už jej jen prohřejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/12

Apetit magazín

Jak dobře připravit krkovici na gril?
  • Jak na to

Jak dobře připravit krkovici na gril?

Krkovice patří mezi oblíbené kousky vepřového. Platí to i pro grilování. Velkou výhodou tohoto kusu je tuk, kterým je prorostlý. S vepřovou krkovičkou tak snadno získáte šťavnaté a chutné maso, ať už ho připravíte jakkoli.  ...
Broskve, nebo nektarinky?
  • Poradna

Broskve, nebo nektarinky?

Preferujete nektarinku s hladkou lesklou slupkou nebo se raději zakousnete do broskve s jemnými chloupky? Prozradíme vám, jaký je mezi nimi rozdíl a jak lze broskve a nektarinky zpracovat v kuchyni. ...