Smetana je základ úspěchu, ať už ji přilijete kamkoli. To samé platí o jídlech z jedné pánve – během náročného týdne jsou naší univerzální záchranou. Tentokrát jsme kouzlo smetany a jídla z jedné pánve spojili do kuřete se smetanovou omáčkou, žampiony a gnocchi.
Suroviny
Postup
Kuřecí prsa osolte, opepřete a opečte na lžíci oleje v pánvi z obou stran dozlatova. Vyjměte je.
Do pánve přidejte zbylý olej a vsypte cibuli a žampiony. Zvolna opékejte, aby cibule zezlátla. Přidejte česnek, kadeřávek nebo kapustu, tymián, oregano a ještě chvíli opékejte. Podlijte vývarem a odškrábněte vše připečené. Vlijte smetanu, vsypte noky, vraťte kuře do pánve a nechte zvolna cca 10 minut vařit, aby bylo kuře i noky hotové. Kuře vyjměte a nakrájejte. Vmíchejte mozzarelu, parmazán, vraťte kuře a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Recept můžete volně obměňovat – kuře nahradit krůtou, kapustu či kadeřávek špenátem a žampiony lesními houbami – čerstvými i sušenými (předem namočenými). A pokud máte v mrazáku vlastní šišky nebo noky, stačí je jen přidat do omáčky a nechat přihřát. Pokud chcete kapustu či kadeřávek zachovat svěží, nevařte jej v omáčce, ale spařte ho v hrnci s vroucí vodou a dejte zchladit do vody ledové, tak si zachová barvu. V omáčce už jej jen prohřejte.