Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Noky se šunkou, špenátem a parmazánem
Noky se šunkou, špenátem a parmazánem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Noky se šunkou, špenátem a parmazánem

4.4/5 Počet hodnocení: 32
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1944 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 188 g
Tuky 98 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snadných a rychlých receptů, navíc z ingrediencí, které máte běžně doma, není nikdy dost. Další nápady na jídla, která uvaříte vcukuletu, najdete v kuchařkách Rychlé večeře a Rychlé obědy.

Suroviny

gnocchi bramborové 500 g
hotové (viz Tipy & triky)
piniové oříšky 25 g
nemusí být
olivový olej 1 PL
česnek 1 stroužek
utřený
strouhaný
šunka 150 g
nakrájená na kostičky
čerstvý
sůl
pepř
čerstvě mletý
strouhaný

Postup

1

Noky uvařte podle návodu na obalu. Mezitím opečte nasucho na pánvi piniová semínka. Pak v menším kastrůlku rozehřejte 1 lžičku oleje a na středním plameni na něm opečte česnek. Jen co začne chytat barvu, přilijte smetanu a vmíchejte muškátový oříšek. Odstavte stranou.

2

V hlubší pánvi rozehřejte zbylý olej a máslo, vhoďte šunku a noky a za občasného míchání opékejte, dokud nejsou noky dozlatova. Vmíchejte špenát, osolte, opepřete a rozdělte na talíře. Na závěr vmíchejte do omáčky parmazán a přelijte ji přes noky. Posypte piniovými oříšky a podávejte. 

NĚCO NAVÍC
Špenát nechte na pánvi jen lehce zavadnout (pokud byste ho v pánvi trápili příliš dlouho, pustil by vodu, kterou by bylo nutné nechat zase odvařit). Máte-li rádi špenát čerstvý, ani ho nemusíte přimíchávat do pánve, stačí jím hotové noky jen ozdobit.

TIPY & TRIKY

  • Domácí noky jsou domácí noky, ale balíček těch hotových z obchodu vám zachrání večeři. Hotové noky jsou nejlepší chlazené či mražené, ty, které najdete v regálu u sušených těstovin, kupovat nedoporučujeme.
  • Pokud neseženete noky, můžete místo nich použít obyčejné bramborové šišky. 
  • Noky z bramborového těsta si můžete snadno připravit sami a pak je zamrazit do zásoby. V takovém případě už nebudete muset řešit odtázku výběru noků v obchodě (Návod na domácí noky najdete tady.)

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/10

Apetit magazín