Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Noky se šunkou, špenátem a parmazánem

Noky se šunkou, špenátem a parmazánem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Noky se šunkou, špenátem a parmazánem

4.5/5 Počet hodnocení: 26
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1944 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 188 g
Tuky 98 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snadných a rychlých receptů, navíc z ingrediencí, které máte běžně doma, není nikdy dost. Další nápady na jídla, která uvaříte vcukuletu, najdete v kuchařkách Rychlé večeře a Rychlé obědy.

Suroviny

gnocchi bramborové 500 g
hotové (viz Tipy & triky)
piniové oříšky 25 g
nemusí být
olivový olej 1 PL
česnek 1 stroužek
utřený
muškátový oříšek 1 špetka
strouhaný
máslo 1 PL
šunka 150 g
nakrájená na kostičky
čerstvý
sůl
pepř
čerstvě mletý
strouhaný

Postup

1

Noky uvařte podle návodu na obalu. Mezitím opečte nasucho na pánvi piniová semínka. Pak v menším kastrůlku rozehřejte 1 lžičku oleje a na středním plameni na něm opečte česnek. Jen co začne chytat barvu, přilijte smetanu a vmíchejte muškátový oříšek. Odstavte stranou.

2

V hlubší pánvi rozehřejte zbylý olej a máslo, vhoďte šunku a noky a za občasného míchání opékejte, dokud nejsou noky dozlatova. Vmíchejte špenát, osolte, opepřete a rozdělte na talíře. Na závěr vmíchejte do omáčky parmazán a přelijte ji přes noky. Posypte piniovými oříšky a podávejte. 

NĚCO NAVÍC
Špenát nechte na pánvi jen lehce zavadnout (pokud byste ho v pánvi trápili příliš dlouho, pustil by vodu, kterou by bylo nutné nechat zase odvařit). Máte-li rádi špenát čerstvý, ani ho nemusíte přimíchávat do pánve, stačí jím hotové noky jen ozdobit.

TIPY & TRIKY

  • Domácí noky jsou domácí noky, ale balíček těch hotových z obchodu vám zachrání večeři. Hotové noky jsou nejlepší chlazené či mražené, ty, které najdete v regálu u sušených těstovin, kupovat nedoporučujeme.
  • Pokud neseženete noky, můžete místo nich použít obyčejné bramborové šišky. 
  • Noky z bramborového těsta si můžete snadno připravit sami a pak je zamrazit do zásoby. V takovém případě už nebudete muset řešit odtázku výběru noků v obchodě (Návod na domácí noky najdete tady.)

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/10

Apetit magazín

Štrúdl nebo závin? Aneb jak se vyznáte v jablečných dezertech
  • Zajímavosti

Štrúdl nebo závin? Aneb jak se vyznáte v jablečných dezertech

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč