Noky se šunkou, špenátem a parmazánem

Noky se šunkou, špenátem a parmazánem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 (21)
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1934 kcal
Bílkoviny 63 g
Cukr 187 g
Tuky 97 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Snadných a rychlých receptů, navíc z ingrediencí, které máte běžně doma, není nikdy dost. Další nápady na jídla, která uvaříte vcukuletu, najdete v kuchařkách Rychlé večeře a Rychlé obědy.

Suroviny

gnocchi bramborové 500 g
bramborové, hotové
piniové oříšky 25 g
olivový olej 1 PL
česnek 1 stroužek
utřený
smetana ke šlehání 100 ml
muškátový oříšek špetka
strouhaný
máslo 1 PL
šunka 150 g
nakrájená na kostičky
špenát 100 g
čerstvý
sůl a pepř
parmazán 25 g
strouhaný

1 Noky uvařte podle návodu na obalu. Mezitím opečte nasucho na pánvi piniová semínka. Pak v menším kastrůlku rozehřejte 1 lžičku oleje a na středním plameni na něm opečte česnek. Jen co začne chytat barvu, přilijte smetanu a vmíchejte muškátový oříšek. Odstavte stranou.

2 V hlubší pánvi rozehřejte zbylý olej a máslo, vhoďte šunku a noky a za občasného míchání opékejte, dokud nejsou noky dozlatova. Vmíchejte špenát, osolte, opepřete a rozdělte na talíře. Na závěr vmíchejte do omáčky parmazán a přelijte ji přes noky. Posypte piniovými oříšky a podávejte. 

NĚCO NAVÍC

Špenát nechte na pánvi jen lehce zavadnout (pokud byste ho v pánvi trápili příliš dlouho, pustil by vodu, kterou by bylo nutné nechat zase odvařit). Máte-li rádi špenát čerstvý, ani ho nemusíte přimíchávat do pánve, stačí jím hotové noky jen ozdobit.

TIPY & TRIKY

  • Domácí noky jsou domácí noky, ale balíček těch hotových z obchodu vám zachrání večeři. Hotové noky jsou nejlepší chlazené či mražené, ty, které najdete v regálu u sušených těstovin, kupovat nedoporučujeme.
  • Pokud neseženete noky, můžete místo nich použít obyčejné bramborové šišky. 
  • Noky z bramborového těsta si můžete snadno připravit sami a pak je zamrazit do zásoby. V takovém případě už nebudete muset řešit odtázku výběru noků v obchodě (Návod na domácí noky najdete tady.)

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...
  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...

Obchod Apetit