0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Noky se šunkou, špenátem a parmazánem

Noky se šunkou, špenátem a parmazánem

4.5 / 5. Počet hodnocení: 22
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1944 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 188 g
Tuky 98 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snadných a rychlých receptů, navíc z ingrediencí, které máte běžně doma, není nikdy dost. Další nápady na jídla, která uvaříte vcukuletu, najdete v kuchařkách Rychlé večeře a Rychlé obědy.

Suroviny

gnocchi bramborové 500 g
hotové (viz Tipy & triky)
piniové oříšky 25 g
nemusí být
olivový olej 1 PL
česnek 1 stroužek
utřený
smetana ke šlehání 100 ml
30%
muškátový oříšek 1 špetka
strouhaný
máslo 1 PL
šunka 150 g
nakrájená na kostičky
špenát 100 g
čerstvý
sůl
pepř
čerstvě mletý
parmazán 25 g
strouhaný

1 Noky uvařte podle návodu na obalu. Mezitím opečte nasucho na pánvi piniová semínka. Pak v menším kastrůlku rozehřejte 1 lžičku oleje a na středním plameni na něm opečte česnek. Jen co začne chytat barvu, přilijte smetanu a vmíchejte muškátový oříšek. Odstavte stranou.

2 V hlubší pánvi rozehřejte zbylý olej a máslo, vhoďte šunku a noky a za občasného míchání opékejte, dokud nejsou noky dozlatova. Vmíchejte špenát, osolte, opepřete a rozdělte na talíře. Na závěr vmíchejte do omáčky parmazán a přelijte ji přes noky. Posypte piniovými oříšky a podávejte. 

NĚCO NAVÍC
Špenát nechte na pánvi jen lehce zavadnout (pokud byste ho v pánvi trápili příliš dlouho, pustil by vodu, kterou by bylo nutné nechat zase odvařit). Máte-li rádi špenát čerstvý, ani ho nemusíte přimíchávat do pánve, stačí jím hotové noky jen ozdobit.

TIPY & TRIKY

  • Domácí noky jsou domácí noky, ale balíček těch hotových z obchodu vám zachrání večeři. Hotové noky jsou nejlepší chlazené či mražené, ty, které najdete v regálu u sušených těstovin, kupovat nedoporučujeme.
     
  • Pokud neseženete noky, můžete místo nich použít obyčejné bramborové šišky. 
     
  • Noky z bramborového těsta si můžete snadno připravit sami a pak je zamrazit do zásoby. V takovém případě už nebudete muset řešit odtázku výběru noků v obchodě (Návod na domácí noky najdete tady.)

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/10

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit