Noky, klobásky a smetanová rajčatová omáčka? Tohle si nenecháme ujít, prakticky už sedíme u stolu. Noky do tohoto jídla není vůbec potřeba předvářet, protože se uvaří přímo v omáčce. Díky tomu při vaření zašpiníte jen jedinou pánev!
Suroviny
Postup
Do hlubší pánve na středním až silném ohni nalijte podle potřeby trochu oleje (záleží na typu pánve) vsypte klobásku a cibuli a opékejte 7–10 minut, aby pořádně zezlátly, podle potřeby míchejte. Pak vsypte česnek a půl minuty opékejte, aby se rozvoněl. Podlijte vínem a nechte krátce odpařit (minutu dvě).
Vlijte rajčata a smetanu a vsypte noky, přiklopte. Jakmile začne směs bublat, zmírněte oheň na střední. Vařte 5 minut.
Odklopte, pořádně promíchejte a vařte ještě pár minut, aby byly noky měkké tak akorát a omáčka hustá podle vašich představ.
Vmíchejte najemno nastrouhaný parmazán a bazalku, podle chuti osolte a opepřete.
NĚCO NAVÍC
Noky vydrží v chladničce do druhého dne. Můžete si je však až na měsíc zamrazit – v tom případě do porcí k tomu určených nedávejte čerstvou bazalku.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Noky: malé kousky těsta, které dokážou velké věci! Od zavářky do polévky až po hlavní chod(61 receptů )
- Milovníci uzenin, zbystřete! Sezona klobás létem nekončí: 40 receptů na rychlá podzimní jídla s klobásou(40 receptů )
- 50 podzimních večeří, které zvládnete po příchodu z práce: Jak si ulehčit vaření a přitom si pochutnat(52 receptů )
- Vánoční maraton v kuchyni? Vsaďte na jednoduchost: 12 rychlých večeří, které oceníte, když pečete a nestíháte(12 receptů )
- Podzimní jídla z jednoho hrnce do půl hodiny(40 receptů )