Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Smetanové noky s klobáskou
Smetanové noky s klobáskou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Smetanové noky s klobáskou

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2670 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 206 g
Tuky 159 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Noky, klobásky a smetanová rajčatová omáčka? Tohle si nenecháme ujít, prakticky už sedíme u stolu. Noky do tohoto jídla není vůbec potřeba předvářet, protože se uvaří přímo v omáčce. Díky tomu při vaření zašpiníte jen jedinou pánev!

Suroviny

rostlinný olej
na opékání, podle potřeby
tepelně neopracovaná (chipolata, sausages, salsiccia...), nakrájená na cca 2,5cm kousky
cibule ½ ks
nakrájená nadrobno
česnek 4 stroužky
nadrobno
gnocchi bramborové 500 g
1 balení
bazalka 1 hrst
natrhaná
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Do hlubší pánve na středním až silném ohni nalijte podle potřeby trochu oleje (záleží na typu pánve) vsypte klobásku a cibuli a opékejte 7–10 minut, aby pořádně zezlátly, podle potřeby míchejte. Pak vsypte česnek a půl minuty opékejte, aby se rozvoněl. Podlijte vínem a nechte krátce odpařit (minutu dvě). 

2

Vlijte rajčata a smetanu a vsypte noky, přiklopte. Jakmile začne směs bublat, zmírněte oheň na střední. Vařte 5 minut. 

3

Odklopte, pořádně promíchejte a vařte ještě pár minut, aby byly noky měkké tak akorát a omáčka hustá podle vašich představ.

4

Vmíchejte najemno nastrouhaný parmazán a bazalku, podle chuti osolte a opepřete. 

NĚCO NAVÍC 
Noky vydrží v chladničce do druhého dne. Můžete si je však až na měsíc zamrazit – v tom případě do porcí k tomu určených nedávejte čerstvou bazalku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/10

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč