Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí paillard s citronem a bylinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1507 kcal
Bílkoviny 150 g
Sacharidy 14 g
Tuky 84 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Středomořská kuchyně a víno patří k sobě. Ke kuřecímu plátku v bylinkové marinádě s lehkým salátkem z rukoly se bude hodit suché a příjemně svěží rosé. Hostina může začít.

Suroviny

olivový olej 2 PL
balzamikový ocet ½ PL
rukola 100 g
na hobliny
klínk, na pokapání
čerstvé, k podávání (bageta, ciabatta...), podle chuti opečené
Na marinádu
česnek 1 stroužek
sůl
pepř
čerstvě mletý
rozmarýn 2 snítky
lístky odrhnuté a nasekané nadrobno
šalvěj 4 lístky
nasekané nadrobno
z 1 citronu
z 1/2 citronu
olivový olej 3 PL

Postup

1

Kuřecí prsa vložte mezi dva kusy potravinářské fólie nebo pečicího papíru. Rozklepejte je na tloušťku zhruba 0,5 cm. Přeneste do ploché mísy.

2

Na marinádu utřete česnek s trochou soli v hmoždíři. Přidejte rozmarýn a šalvěj a ještě všechno podrťte. Vmíchejte citronovou kůru a šťávu, olivový olej a trochu mletého černého pepře. Maso přelijte marinádou, obraťte v ní, aby se dobře obalilo. Zakryjte a odložte do chladničky.

3

Rozpalte gril či grilovací pánev na sil-ném ohni. Maso opékejte cca 2 minuty z každé strany. Přesuňte na prkénko a nechte pár minut odpočívat.

4

Mezitím prošlehejte v míse olivový olej, balzamikový ocet a trochu soli a pepře. Přidejte rukolu a čerstvé hobliny parmazánu, promíchejte. Salát podávejte k masu. Doplňte klínky citronu na pokapání. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/8

Apetit magazín