Středomořská kuchyně a víno patří k sobě. Ke kuřecímu plátku v bylinkové marinádě s lehkým salátkem z rukoly se bude hodit suché a příjemně svěží rosé. Hostina může začít.
Suroviny
Postup
Kuřecí prsa vložte mezi dva kusy potravinářské fólie nebo pečicího papíru. Rozklepejte je na tloušťku zhruba 0,5 cm. Přeneste do ploché mísy.
Na marinádu utřete česnek s trochou soli v hmoždíři. Přidejte rozmarýn a šalvěj a ještě všechno podrťte. Vmíchejte citronovou kůru a šťávu, olivový olej a trochu mletého černého pepře. Maso přelijte marinádou, obraťte v ní, aby se dobře obalilo. Zakryjte a odložte do chladničky.
Rozpalte gril či grilovací pánev na sil-ném ohni. Maso opékejte cca 2 minuty z každé strany. Přesuňte na prkénko a nechte pár minut odpočívat.
Mezitím prošlehejte v míse olivový olej, balzamikový ocet a trochu soli a pepře. Přidejte rukolu a čerstvé hobliny parmazánu, promíchejte. Salát podávejte k masu. Doplňte klínky citronu na pokapání.