Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí parmigiana s rukolou a rajčatovým salátem
Kuřecí parmigiana s rukolou a rajčatovým salátem
ZDROJ: Image Professionals
sdílet:

Kuřecí parmigiana s rukolou a rajčatovým salátem

5/5 Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2477 kcal
Bílkoviny 133 g
Sacharidy 68 g
Tuky 168 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud jste ještě kuřecí parmigianu ještě neochutnali, neváhejte už ani chviličku. Šťavnaté kuře s parmazánovou krustou a rajčatovou omáčkou vám rozehraje na chuťových buňkách hotovou symfonii. Tohle je naše salátová verze – rajčatovou omáčku jsme nahradili svěžím rajčatovým salátem. Lahůdka!

Související recepty

Suroviny

Na parmigianu
lilek 2 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 6 PL
každé cca 130 g
+ podle chuti další k podávání
bazalka
čerstvá na ozdobení
na ozdobení
Na rajčatový salát
oválná rajčata
na kostičky
petrželka 3 snítky
hladkolistá, nakrájená nadrobno
olivový olej panenský 4 PL

Postup

1

Lilky omyjte, osušte je a odřízněte z nich konce. Pak je nakrájejte na tenká kolečka, osolte a nechte cca 20 minut odležet a ,vypotit‘, tedy pustit vodu. Pak je osušte papírovou či látkovou utěrkou a potřete cca 4 lžícemi olivového oleje.

2

Troubu předehřejte na 200°C. Maso osušte papírovými utěrkami, osolte a opepřete. Pak po dávkách opékejte v pánvi na zbývajícím oleji na středním ohni z obou stran nejprve lilky a pak maso. Poté do zapékací mísy navrstvěte nejdřív lilky a po nich i maso, posypte parmazánem. Zapékejte v troubě 25 minut.

3

Mezitím na rajčatový salát nakrájejte rajčata na čtvrtky, zbavte semínek (můžete je odložit na jindy do chladničky či mrazáku a použít třeba na omáčku v bezezbytkovém stylu) a nakrájejte na kostičky. Promíchejte je s červenou cibulí, petrželkou a olivovým olejem.

4

Parmigianu naservírujte na talíře, ozdobte trochou rajčatového salátu, bazalkou a rukolou. Zbývající rajčatový salát podávejte zvlášť. Podle chuti můžete dokončit hoblinami parmazánu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/9

Apetit magazín