Pokud jste ještě kuřecí parmigianu ještě neochutnali, neváhejte už ani chviličku. Šťavnaté kuře s parmazánovou krustou a rajčatovou omáčkou vám rozehraje na chuťových buňkách hotovou symfonii. Tohle je naše salátová verze – rajčatovou omáčku jsme nahradili svěžím rajčatovým salátem. Lahůdka!
Suroviny
Postup
Lilky omyjte, osušte je a odřízněte z nich konce. Pak je nakrájejte na tenká kolečka, osolte a nechte cca 20 minut odležet a ,vypotit‘, tedy pustit vodu. Pak je osušte papírovou či látkovou utěrkou a potřete cca 4 lžícemi olivového oleje.
Troubu předehřejte na 200°C. Maso osušte papírovými utěrkami, osolte a opepřete. Pak po dávkách opékejte v pánvi na zbývajícím oleji na středním ohni z obou stran nejprve lilky a pak maso. Poté do zapékací mísy navrstvěte nejdřív lilky a po nich i maso, posypte parmazánem. Zapékejte v troubě 25 minut.
Mezitím na rajčatový salát nakrájejte rajčata na čtvrtky, zbavte semínek (můžete je odložit na jindy do chladničky či mrazáku a použít třeba na omáčku v bezezbytkovém stylu) a nakrájejte na kostičky. Promíchejte je s červenou cibulí, petrželkou a olivovým olejem.
Parmigianu naservírujte na talíře, ozdobte trochou rajčatového salátu, bazalkou a rukolou. Zbývající rajčatový salát podávejte zvlášť. Podle chuti můžete dokončit hoblinami parmazánu.